• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
"Müslüman gençler olmasaydı daha çok insan ölürdü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere`nin başkenti Londra`daki Grenfell kulesindeki yangından sağ olarak kurtulan tanıklar, Ramazan ayından dolayı eğer o saatte Müslümanlar uyanık olmasaydı ve insanları kurtarmaya başlamasalardı, daha fazla kayıp olurdu." dediler.

Londra`nın Latimer Caddesindeki 24 katlı binada çarşamba gecesi çıkan yangında 17 kişi öldü, 74 kişi de yaralandı.

Sky News`e konuşan komşu bina sakinlerinden Ahmet Chellat, "Çoğu kişi yangın çıkma anında uyuyordu. Ramazan'dan olmasaydı daha fazla ölümler olurdu." dedi. 

Chellat, yangın esnasında herkesin oruç için son yemeklerini (sahur) yeme vaktinden dolayı uyanık olduklarını, bunun da daha büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

"Dışarı çıktığımızda olaya müdahale eden ne polis ne de başka kimse göremedik"

Birçok hayatın kurtarıldığını, Ramazan'dan olmasa daha fazla kaybın olacağını sözlerine ekleyen Chellat, “Olayı haber alıp dışarı çıktığımızda olaya müdahale eden ne polis ne de başka kimse göremedik. Direk binanın içine girdik. Çocukların sağa-sola gidip geldiklerini, insanların bağırışlarını, çığlıklarını görebiliyorduk, çünkü ışıklar hâlâ vardı,” dedi.

"Ellerinde su bidonlarıyla insanlara ilk yardım eden camiden gelen Müslüman gençlerdi"

Yine ismi öğrenilmeyen olayın mağdurlarından bir kadın, yangın esnasındaki yardımlarından dolayı "Müslüman topluluktan" övgüyle bahsederken, “Camiden gelip bizlere burada yardım eden, bu civarda yaşayan Müslüman gençler olmasaydı, daha çok insan ölürdü. Ellerinde su bidonlarıyla insanlara ilk yardım eden onlardı. Her tarafa koşuşturup insanlara yol gösteriyorlardı." dedi.

Yangının tanıklarından olan başka biri ise "insanlar sahur vaktinde olduklarından yardıma koştular. Yangına yeterince su dökülmediği için 8 saat boyunca dumanlar yükseldi, alevler sönmedi." diye belirtti.

"Ramazan için Sana (Allah'a) teşekkür ederiz"

Yaşlı bir kadının avuçlarını birleştirerek "Thank you Ramadan / Thank you for Ramadan", "Teşekkürler Ramazan / Ramazan için Sana (Allah'a) teşekkür ederiz" dediği görülürken, başka bir tanık ise "Müslüman olduğunu, hükümetin ve televizyonların, medyanın insanları Hristiyan ve Müslüman olarak ayırdıklarını ama burada öyle olmadığını, Müslümanların yardıma ilk koşanlardan olduğunu söylemesi dikkat çekti. (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir