• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Avrupa Parlamentosu Le Pen`in dokunulmazlığını kaldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

STRAZBURG - (AA) Strazburg`da devam eden AP Genel Kurulunda Fransız aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin (FN) lideri ve AP üyesi Marine Le Pen`in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili oylama yapıldı. AP üyelerinin el kaldırarak görüş bildirdiği oylama ile, dini ve ırkçı nefret içeren hakaret ve iftira suçundan Fransa`da yargılanan Le Pen`in milletvekili dokunulmazlığı kaldırıldı.

FN`den AP milletvekili olan Bruno Gollnisch, oylama öncesi Genel Kurulda söz alarak Le Pen`e karşı Fransa`da hükümetin ve siyasilerin düşmanca bir kampanya yürüttüklerini iddia etti ve milletvekillerinden dokunulmazlığın kaldırılmaması yönünde oy kullanmalarını istedi. Gollnisch, pazar günü seçimlerin yapılacağını ve Le Pen`in aday olduğunu hatırlatarak, oylamanın seçimin hemen öncesine getirilmesinin siyasi bir amacı olduğunu ve Le Pen`e karşı yürütülen karalama ve yıpratma kampanyasının bir devamı olduğunu kaydetti.

Le Pen, 3 Mayıs 2015`te iTele ve Europe 1`de yayınlanan bir programda Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi`nin şehirde inşa edilen bir camiye maddi destek verdiğini belirtmiş ve radikal dincileri desteklediğini iddia etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir