• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
"Camiler çocuklarla çiçek açmış durumda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterirken, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan camilerin çocuklarla adeta çiçek açtığını söyledi.

Bu kapsamda Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde Hüseyniye Camisi ile Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret eden Erhan, burada çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Batman'daki yaz Kur'an kursları ile ilgili bilgi veren Erhan, okulların tatile girmesiyle beraber kent merkezi, ilçe ve köylerin tamamında Kur'an kurslarının düzenlendiğini belirtti.

Erhan, Batman'da yaz tatili boyunca 700 öğretici tarafından yaklaşık 400 cami, Kur'an kursu ve müftülüğün uygun gördüğü diğer yerlerde eğitim verileceğini ve kurslara bu yıl taleplerin fazla olduğunu söyledi.

Çocukların cami ve Kur'an kurslarını yoğun bir şekilde doldurduklarını belirten Erhan, "Okullarımızın tatil olmasıyla beraber her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımızın 12 Haziran-25 Ağustos tarihleri arasında yaz kurslarına biz de Batman'ımızda 12 Haziran itibarıyla başlatmış bulunmaktayız. 12 Haziran'la beraber özellikle Ramazan ayı içerisinde bulunmuş olmamız çocuklarımızın bu Kur'an ayında Kur'an'la buluşmalarını sağlamaya dönük hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Evlatlarımızın, çocuklarımızın çok yoğun bir şekilde camileri ve Kur'an kurslarını doldurduğunu görüyoruz. Bu konuda hem eğitim öğretim görmek üzere milli ve manevi duygularla kalplerini, gönüllerini doldurmak üzere gelen çocuklarımıza hem de göz nurumuz evlatlarımızı cami ve Kur'an kurslarına gönderen anne ve babalara şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Batman'da 700 öğretici Kur'an dersi verecek

Yaz Kur'an kursları için 700 öğreticinin görev yapacağını bildiren Erhan, şunları söyledi: "Bizler gerek camilerde gerekse Kur'an kurslarında mevcut kadrolu öğreticilerimize ilaveten çok yoğun talepleri karşılamak üzere geçici öğreticiler almış bulunmaktayız. 120 kadrolu öğreticimize ilaveten yaklaşık 230 Kur'an kursu geçici öğreticisi daha almış bulunmaktayız. 250 imam hatip ve müezzin kayyımımıza ilaveten yaklaşık 100 civarında erkek Kur'an kurslarında ve camilerde görevlendirilmek üzere geçici öğretici almış bulunmaktayız. Her gelen çocuğumuzu öğretmek, eğitmek, onu milli ve manevi duygularla mücehhez hale getirmek üzere tedbirlerimizin tamamını almış bulunuyoruz. Buraya gelen evlatlarımızın tamamı eğitimini alarak cami ve Kur'an kursundan ayrılacaklardır."

Camilerin çocuklarla adeta çiçek açtığını dile getiren Erhan, "Hiç şüphesiz bu yazlarda özellikle eğitim ve öğretim yaşlarında, küçük yaşlarda çocuklarımızın camiye ve Kur'an kurslarına gelmelerini önemsiyoruz. Çocuklarla camiler özellikle Ramazan ayı içerisinde teravih namazlarıyla beraber şimdi yaz kurslarıyla beraber adeta çiçek açmış durumdadırlar. Kur'an ile bütünleşen, Kur'an ile hemhal olan, bu duygularla gönül ve kalplerini dolduran çocuklarımızın manevi duygularla özellikle ahlaki anlamda tekâmül sürecini tamamlayarak büyüyecek olması bizi gerçekten mutlu ediyor. Zaten küçük yaşlarda öğrenilen yazılar kayalar üzerine kazılan yazılar gibidir, asla onlar çıkmazlar. O açıdan bu yaşlarda eğitim önemlidir. Çünkü bu yaşlarda ilk defa öğrenilecektir. Zamanında doğru bilgi ile mücehhez hale gelmeyen evlatlarımızın büyüyen yaşlarda yanlış yerlere yanlış insanlar tarafından sevk edildiklerini maalesef üzülerek görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Geleceğimiz ve ümidimiz evlatlarımızdır"

Diyanet aracılığıyla çocuklara doğru insanlardan doğru bilgi aktarıldığını ifade eden Erhan, "Biz Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak çocuklarımıza doğru insanlar kanalıyla doğru bilgileri doğru bir şekilde verme gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Çocuklarımıza manevi ve milli duygularımızı, büyüklere karşı davranış modellerini, çevresine karşı insani ve İslami davranış modelleriyle beraber Kur'an ve sünneti öğreterek, çocukların hayatlarına aktaracağız. Evlatlarımız bunları öğrenecekler ki biz de geleceğe ümitle bakabilelim. Çünkü istikbalimiz, geleceğimiz ve ümidimiz evlatlarımızdır. Çocukları bu şekilde yetiştirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Anne babalara tavsiyelerde bulunan Erhan, sözlerine şöyle devam etti: "Büyüklere çağrıda bulunmak istiyorum. Zira o büyüklerimiz de bir zaman küçüklerdi. Onlar bilgilerini belki mahalleden, camiden, kurstan, komşusundan veya anne babasından öğrendiler. Ama günümüz dünyasında bunun eğitim öğrenim metotları camilerden, Kur'an kurslarından veya insanın en yakınlarından geçiyor. Biz evlatlarımıza tahammül edeceğiz. Onları kollayacağız, koruyacağız, güler yüz göstereceğiz, tatlı dil ile onlara mukabelede bunacağız ve onların asla gönül dünyalarını yıkıcı bir davranışta bulunmayacağız. Biz seveceğiz ve sevdireceğiz."

Son olarak Erhan, "Büyükler olarak çocuklarımıza örnek olacağız. Onların gönüllerini hoş edici, başlarını okşayıcı cümleler ve davranış sergileyerek, asla çocuklarımızı camilerimizden, Kur'an kurslarımızdan öteleyici bir davranışta bulunmayacağız. Çünkü yarınlarımız evlatlarımızın milli ve manevi duygularla yetişmesine bağlıdır. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaktır. Bizim çocuklarımızı ve torunlarımızı eğitecek bugünün çocukları olacaktır. Dolayısıyla yarının hükmedicisi olan evlatlarımızı bugün itibarıyla iyi bir şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Biz de bu duygularla çocuklarımızı eğitmek için çaba ve gayret içerisinde olacağız." dedi. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir