• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
AÖF 3 ders sınavı ne zaman?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri 3 ders sınavının heyecanı sardı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi'ne kayıtlı yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren müjdeli haberi geçen yıl vermişti.

Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının 3 derse çıkarıldığını bildirmişti.

3 ders sınavına kimler girebilir?

Kayıtlı olduğu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve 3 dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler 3 ders sınavına girebilecekler.

Öğrencinin 3 ders sınavına girebilmesi için 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Başarısız olduğu 3 dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye 3 ders sınav hakkı tanınmayacak. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için de 3 ders sınav hakkı tanınmayacak.

3 ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçecek. Başarı notu, 3 ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile 3 ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu, 3 ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile 3 ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır.

Mazaret sınavı yapılmayacak

Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları" dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun 3 ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmayacak.

Sınav tarihi ne zaman?

Türkiye programları için 3 ders sınavı 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup, 3 ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı 22 Temmuz'da bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacak.

Türkiye dışı programları için 3 ders sınavı 13 Ağustos 2017 Pazar günü fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir