• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Viranşehir`de yaz Kur`an kurslarının açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel Bu Yaz Kur`an'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla Viranşehir'de yaz Kur'an kursu başladı.

Kemal Veysi Tepret Camiinde yaz Kur'an kurslarının açılış törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine; İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, ilçe Müftüsü Kamil Oktay, ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Aslan Çiftçi ve Kur`an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Kamil Oktay, ”Bu programın çocuklarımıza hayırlı olmasını dilerim. Yaz tatilinde hocalarımızla ve sizlerle beraber Allah`ı, Peygamberi, kitabımızı öğreneceğiz ve dinimizi ile güzel ahlakı öğreneceğiz. Hedefimiz eğlenerek öğretmek. Yaz tatilinde hem dinleneceğiz, hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ömer Çimşit ise çocukların dini değerleri, İslam`ın ilke ve esaslarını öğrenmesine önem verdiklerini söyledi.

Çimşit, "Okulların tatile girmesiyle birlikte bugün Kur`an kurslarımız açılıyor. Çocuklarımıza ve Viranşehir halkına hayırlı olsun. Biz çocuklarımızın dini değerlerimizi, İslam`ın ilke ve esaslarını öğrenmesine çok önem veriyoruz. Çünkü bizim sizin gibi gençlere çok fazlasıyla ihtiyacımız vardır. Bugün açılışını yaptığımız Kur`an kurslarının 3'üncü günü olup 18 Ağustos'a kadar devam edecektir. İnşallah dini değerlerimizi ve yaşayış kurallarını öğrenip toplumumuza hayırlı birer birey anne babanıza hayırlı birer evlat olursunuz." ifadelerini kulandı.

Çimşit öğrencilere sorduğu dini sorular ile devam eden açılış programı kurs öğrencilerine verilen elifbayla ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir