• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
"Batman Üniversitesi itibar ve kan kaybediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş`un kendilerine yönelik iddialarıyla ilgili Memur-Sen İl Başkanlığı binasında ortak basın açıklaması düzenleyerek iddialara yanıt verdi.

STK`lar adına açıklamayı okuyan Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Ergin, yaklaşık 5 ay önce Batman Üniversitesine rektör olarak atanan Aydın Durmuş`un yeni suçlamalarla üniversite çalışanlarını şaibeli Soruşturma Komisyonuna ifade vermeye zorladığını,160 civarında personel için uydurulan suçlamalar doğrultusunda soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Durmuş`un, eski rektöre üç yıl süreyle yardımcılık yaparak her türlü icraatına ortak olmasına rağmen geçmişi kötülemek refleksinden kurtulamadığını ifade eden Ergin, "Bu bağlamda Durmuş, basın açıklamasındaki, uzun süre yapıldığı tahmin edilen yolsuzluğu yönetime gelir gelmez tespit ettik iddiasıyla 'Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler' durumuna düşmüştür." dedi.

Durmuş`un dekanı olduğu fakülteye eşinin de atamasını yaptığını ileri süren Ergin, "Rektör Durmuş, aldığı maaşı hak etmeyen, verilen işleri yapmayan kişilerle; ‘Allah izin verdiği sürece sonuna kadar mücadele edilecektir. Devletin kör kuruşunun hesabı mutlaka sorulacaktır.` derken, hamasi nutuklarına kendi kulaklarının tıkalı olduğu anlaşılmaktadır. Zira Durmuş, dekanı olduğu fakülteye eşinin de atamasını yaptırmıştır. Üniversitemizin kadrolu öğretim üyeliğine atanan bayan Durmuş, bir yıldan uzun bir süreyle maaş karşılığı girmesi gereken derslere bile girmemiştir. Rektör`ün eşi mesaiye gelmeden ve üniversitemize hiçbir katkıda bulunmadan maaş almışken hangi yüzle devletin kör kuruşundan dem vurabilmektedir?" diye belirtti.

"Batman Üniversitesi aile şirketi haline gelmiştir"

Üniversitenin aile şirketi haline geldiğini iddia eden Ergin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Üç yıl süreyle rektör yardımcılığı ve dekanlık yapan Durmuş, geçmişi ima ederek ‘Birilerinin haksız kazanç elde etme yanı sıra devleti soyma çabalarına asla müsaade edilmeyecektir` tehdidinde bulunurken Üniversitemizi gayrı ahlaki usullerle aile şirketine dönüştürdüğünü unutmuş görünmektedir. Hâlbuki Rektör, çevre mühendisliğine, henüz öğretim üyesi ve öğrenci alınmamışken adeta adama göre iş bulma saikiyle oğlu için araştırma görevlisi kadrosu tahsis etmiş, sınava girmeye hak kazananların içinde sonuncu sırada olmasına rağmen kazandırılmıştır. Bu gerçekler yerel basında yayınlanmış ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Sözü edilen bölümde şu ana kadar öğretim üyesi ve öğrenci bulunmamakta, oğul durmuş ise yıllardır lisansüstü eğitim amacıyla il dışında bulunmakta ve Üniversitemize Rektörün önemsediği hiçbir katkı sunmamıştır."

"Üniversitemiz, süratle kan kaybetmektedir"

Ergin, "Aydın Durmuş`un Üniversitemizin ve ilimizin geleceğine hiçbir katkı sağlayamayacağı yaptığı basın açıklamasındaki tutarsız ve ahlak sınırlarını aşan üslubuyla bir kez daha ayan beyan ortaya çıkmıştır. Üniversitemiz, Rektör`ün yönetim anlayışının meydana getirdiği huzursuzluktan dolayı süratle kan kaybetmektedir. Batman`ın yerel dinamikleri olarak üniversitemizin gelişmesi ve itibar kazanması için üzerimize düşen görevi yapmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. İlgilileri de duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir