• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
HDP`li vekilin milletvekilliği düşürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM (AA) - TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğu ile karar verdi.

Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kuruluna sunacak ve nihai karar orada verilecek.

Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Öztürk'ün devamsızlık dosyasına ilişkin komisyon bünyesindeki Hazırlık Komisyonu raporunu görüşmek için basına kapalı toplandı.

Toplantıda, Öztürk'ün yerine HDP Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder savunma yaptı.

Önder, konunun siyasi olarak ele alınmak istendiğini savunarak, 3 yıl sürdüğünü ve kendisinin de katıldığını söylediği müzakere sürecinde neler yaşandığını anlattı.

HDP'li Önder'in savunmasının ardından Öztürk'ün "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğuyla karar verildi. Karma Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kuruluna sunacak ve nihai karar orada verilecek.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın devamsızlık dosyasını görüşmek için de dün komisyon bünyesinde Hazırlık Komisyonu kurulmuştu. Komisyon, hazırlayacağı raporunu Karma Komisyona sunacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir