• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
İHH Depremzedelere Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-23 Ekim 2011`de Van`da yaşanan 7,2`lik depremin ardından Batman`a yerleşen depremzede ailelere İnsani Yardım Vakfı adına, Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der) 200 aileye gıda paketi dağıttı.

Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu, "Van`da çok çetin bir deprem yaşandı ve gerçekte bu deprem nedeniyle Van`da ki insanların yüzde doksanı diyebilirim bu depremden etkilendi. Bu depremde etkilenen insanlar gerçekten çaresiz kaldılar ve öyle bir çaresiz kaldılar ki artık sığınacak bir yer, yuva aradılar. Depremzede aileler çaresiz kalmaları nedeniylede Türkiye`deki bütün illere dağıldılar" dedi.

 

İHH`nın istatistiklerine göre bin 800`un üzerinde ailenin Batman`a yerleştiğini belirten İslamoğlu, "Bu nedenle biz ilk etapta İHH koordinatörüyle depremzedelere yönelik yardım niteliğinde kermesler düzenledik ve hep birlikte şefkat ve merhamet ellerimizi kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için onlara ulaşmaya çalıştık" ifadelerini kulandı.

 

İslamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Batman`a gelen bin 800 üzerindeki aileye yönelik şuanda ilk etapta İHH ile koordineli bir şekilde çalıştık. 200 aileye verilmek üzere gıda paketleri dağıtılmasına başlandı" dedi.
 
M. Sait Çelik - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir