• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İtikâf müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek Ramazan ayının sonuna doğru gelinirken itikâf hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayının son 10 gününde itikâfa girmek isteyenler için kentte 100'e yakın caminin hazırlandığını söyledi.

İtikâfın asıl gayesinin, kişinin Allah ile baş başa kalması olduğunu belirten Çelik, kent merkezi, ilçe ve köylerdeki camileri itikâfa girmek isteyenler için hazırladıklarını ve müftülük olarak vatandaşların itikâfa girmesini teşvik ettiklerini dile getirdi.

Çelik, "Halkımızın itikâfa girmesini teşvik ediyoruz. Bu konuda hangi camide kim itikâfa girmek istiyorsa il ve ilçe müftülüklerimize müracaat edilirse kendilerine her türlü kolaylık sağlanacaktır." dedi.

Hz. Muhammed'in Ramazan'ın son 10 gününde uyguladığı itikâf sünnetinin, bu ayın hazinelerinden olduğuna değinen Çelik, şunları söyledi: "İtikâf, sünneti kifayedir. Yani bir beldede bir takım Müslümanların itikâfa girmesi ile o beldeden bu sünneti kifaye düşmüş olur, yerine getirilmiş olur. Bu bakımdan biz özellikle vakti müsait olan kardeşlerimize, işle birlikte okullar da tatile girdi, en yakın mahalle camilerinde itikâfa girmelerini tavsiye ediyoruz."

"İtikâf, müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır"

İtikâfın, müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, "İtikâf, çok hızlı koşturan bir hayatta kendimize gelmektir. Hayat çok hızlı geçiyor. Hızlı geçen bir hayatta insan kendine zaman ayıramıyor. Çalışmalıyız, üretmeliyiz ama insan olarak kendimizi harcamamalıyız. Kendimizi tüketmeden üretmeliyiz. İtikâf, yeniden kendi iş dünyamızı tamir etmek ve itikâftan sonra hayata daha zinde bir şekilde başlamak, devam etmek demektir. Aslında itikâf ibadet yoğunluklu bir süreçtir. Zikir, şükür yoğunluklu bir süreçtir. İtikâfın kendine has şartları vardır. İtikâfa giren kardeşlerimiz zaten bunları öğreniyorlar. Peygamber Efendimizin, Ramazan'ın son 10 gününde girip, bize sünnet olarak bıraktığı itikâfın yerine getirilmesini tavsiye ediyor ve tüm din kardeşlerimi itikâfa girmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

"Camilerimiz itikâfa girmek isteyenlere hazırdır"

İtikâfın, Ramazan ayının özellikle son 10 gününün daha iyi değerlendirilmesi açısından önemli olduğunun altını çizen Çelik, "İtikâf, Peygamber Efendimizin unutulan sünnetlerindendir. Bazen birçok semtte itikâf es geçiliyor. Bu konuya pek bir dikkat edilmiyor. Hâlbuki özellikle hızlı ve çok meşguliyetle yaşadığımız günümüzde itikâf bizlere bir serum gibi gelecektir. İtikâf ibadeti gönül dünyamız açısından Ramazan-ı Şerif'in özellikle son 10 gününü daha iyi değerlendirmemiz açısından çok önemlidir. Bu son günler daha çok Kur'an'la, zikirle meşgul olmamız, kendimizi bir muhasebeye tutmamız, 'Nereye gidiyorsunuz?' sorusuna daha sağlıklı ve manevi cevap vermemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Gaziantep'te vatandaşlarımız bizim belirlemiş olduğumuz camiler dışında itikâfa girmek isterse müftülüğümüze müracaat ederlerse kendilerine o imkânı sağlarız. İnşallah camilerimiz itikâfa girmek isteyenlere hazırdır." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir