• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
Elazığ`da İHL`yi tercih eden 34 kız öğrenciye burs verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Elazığ İmam Hatip Platformu arasında gerçekleştirilen anlaşma sonucu Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih eden 34 öğrenciye burs verilecek.

Anlaşma dolayısıyla bu liseyi tercih eden 34 öğrenci, 4 yıl boyunca burslu okuyabilecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarında 430 ve üstü puan alan öğrencilerin, gerçekleştirilen anlaşma sonucu 4 yıllık eğitim ve öğretim masraflarının ayda 100 TL, yıllık ise 800 TL olacak şekilde karşılanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağıltaş, "İmam hatip liselerimizin tercih edilebilirliğini arttırmak amacıyla müdürlük olarak yaptığımız çalışmaların yanında okullarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız da teşvik edici çalışmalar yapmaktadırlar. İmam hatip okullarımızda eğitimin kalitesini yükseltmek, bu okullarımızın tercih edilebilirliklerini arttırmak amacıyla Elazığ İmam Hatip Platformu ve Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz bugün bu birlikteliğin ve işbirliğin güzel bir örneğini sergilemek için bir araya geldiler. Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine bu yıl yerleşecek olan öğrencilerimizden, yerleştirme puanı 430 ve üzeri olan toplam 34 öğrencimize her ay 100 TL burs bağlanacak ve bu burs bir yıl boyunca 8 ay süresince kendilerine ödenecektir." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir