• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yanı başımızda arşa yükselen feryatlara kayıtsız kalamayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin Mersin'de düzenlediği iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "İslam coğrafyasında yangın var. İslam coğrafyasında arşı alaya yükselen feryatlara kayıtsız kalamayız. Feryatlar arş-ı alayı titretiyor. Biz bu feryatlara kayıtsız kalırsak, sadece Müslümanlığımızı değil; insanlığımızı da kaybederiz." dedi.

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı iftar programı düzenledi. Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Mersin İl Başkanı Fevzi Hira, Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Ramazan ayının, insanlık erdemini kazandırdığını ve insanın kendine hakim olmayı öğrettiğini söyledi. Yavuz, kendisine hakim olan bir birey, cemiyet ve devletin,  Allah`ın izniyle zulüm işlemeyeceğini, haksızlık yapmayacağını ve adaletten ayrılmayacağını belirtti.

İslam coğrafyasında yangının var olduğunu ifade eden Yavuz, "İslam coğrafyasında arşı alaya yükselen feryatlara kayıtsız kalamayız. Feryatlar arş-ı alayı titretiyor. Biz bu feryatlara kayıtsız kalırsak, sadece Müslümanlığımızı değil; insanlığımızı da kaybederiz. Hemen yanı başımızda çıkarılan yangın ve şimdilerde Katar`da tutuşturulmaya çalışılan ve bütün coğrafyayı cayır cayır yakacak olan yangın çıkarma girişimleri bizi doğrudan ilgilendiriyor. " dedi.

2001 yılında 11 Eylül olaylarından sonra Siyonistlerin ve emperyalist ülkeler Amerika, İsrail ve İngiltere'nin "yenidünya düzeni" adı altında İslam coğrafyasını parçalara ayırmak için şeytani plan kurduklarını söyleyen Yavuz, "Bu plan doğrultusunda bazı ülkelerin sınırlarını değiştirmeyi kafasına koydu. İşte bu planı şu anda tıkır tıkır işletiyor. Yemen`de meydana gelen bu hadiseler, Libya`da Irak`ta meydana gelen bu olaylar, Suriye`de meydana gelen olaylar ve son tahlilde Katar`da, Allah muhafaza, yaşanması muhtemel olan olaylar bu şeytani planın bir parçasıdır. Çünkü  insanlık düşmanı siyonist terör çetesi İsrail, bu coğrafyada kendisinden daha büyük bir devlet istemiyor. Buna Türkiye de dahildir." ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin coğrafi büyüklüğünün İsrail için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Yavuz, İsrail'in Türkiye`nin bu büyüklüğünü kendisine tehdit olarak algıladığını, bu nedenle darbeye varana kadar bir teşebbüste bulunduklarını belirttti.

Yavuz, "İçimizdeki iş birlikçileri üzerinden memleketimizi paramparça etmek istediler. Onun için hayâsızca bir darbe girişiminde bulundular. HÜDA PAR bu oyunların farkındadır. 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ilk saatlerinde tabanıyla birilikte Türkiye`nin bir çok il ve ilçesinde meydanlara çıkmasının ve şehit vermesinin altında yatan ana hakikat işte budur değerli kardeşlerim. Biz onun için bu yangına ve bu feryatlara kayıtsız kalamayız." diye belirtti.

Bazı Körfez ülkeleri Katar'la ilişkililerini kesmesine de değinen Yavuz, şöyle konuştu: "Elbette en zor zamanlarımızda bizim yanımızda yer almış Katar`a tabi ki destek vereceğiz. 15 Temmuz akşamı Katar Türkiye`nin yanında olduğunu, emperyalist işbirlikçi darbeye karşı olduğunu ifade etmiştir. Katar yalnız bırakılırsa Kudüs üç beş adım daha savunmasız bırakılacaktır. Bu ablukanın altında yatan ana neden Kudüs`ü savunmasız bırakma girişimidir. Yahudi, Kudüs`ü savunacak kimseyi istemiyor. İşte katarın önemi burada devreye giriyor. Hamas'ın, İhvan-ı Müslimin`in bürosu Katar`da. Siyonist terör rejimine karşı berrak bir mücadele veren İslam Ümmetinin bu kahraman evlatları Katar tarafından destekleniyor.  Katarın devre dışı edilmesi izole edilmesi işte bu kardeşlerimizin izole edilmesi demektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir