• DOLAR 32.519
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2493.666
  • ...
`Çocuk Cezaevinde İnsanlık Onuru Ayaklar Altına Alınmıştır‏`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Adana Pozantı Cezaevi`nde çocuklara yapılan tecavüz, taciz, cinsel istismar ile ilgili Türkiye Gençlik Konseyinden sert tepki geldi.
 
Türkiye Gençlik Konseyi Siyasi ve İnsan Hakları Başkanı Uğur Nasıroğlu`nun imzasıyla yapılan açıklamada, "Unutulmamalıdır ki devlet bir şahıs değildir. Kendi vatandaşı olan çocuklara karşı kin güdemez, bunların birilerine tecavüz etmelerine göz yumamaz" ifadelerini kullandı.

 

Nasıroğlu, Çocukların cinsel ve fiziksel istismardan korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in konuyla yakından ilgilenmesi gerektiğini belirten Nasıroğlu, "Adalet Bakanlığının olaya el koyup müfettiş yollamaları bir nebzede olsa bizi rahatlatmıştır. Ne olursa olsun insanlık onuruyla bağdaşmayan bu davranışlara zemin sağlayan tüm sorumluların yargı önünde hesap vermeleri biran önce sağlanmalıdır" dedi.

 

BM Çocuk Hakları Sözleşmesine Dikkat Çekti
BM Çocuk hakları sözleşmesine dikkat çeken Nasıroğlu, "Türkiye`nin de imzaladığı BM çocuk hakları sözleşmesinin 34. maddesinin a bendine göre, `taraf devletler, çocuğu her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suiistimale karşı koruma güvencesi verirler. Bu amaçla taraf devletler özellikle çocuğun yasadışı cinsel faaliyete girişmek üzere kandırılması veya zorlanmasını önlemek amacıyla ulusal düzeyde ve ikili ile çok taraflı ilişkilerde gerekli her türlü önlemi alırlar` denilmektedir. Yaşanan bu durumlar göz önüne alındığında BM ile imzalanan anlaşmanın belirttiğimiz maddesi ihlal edilmiştir" şeklinde konuştu.

 

Olayın Takipçisi Olacağız
Bu nasıl bir vicdansızlıktır. İnsanlığımız bu kadar mı öldü diyen Nasıroğlu, "Pozantı da insanlık onuru ayaklar altına almış ve adalet katledilmiştir. Biz Türkiye Gençlik Konseyi olarak bu olayın takipçisi olacağımız gibi oluşturduğumuz heyetle çocukların aileleri ve çocuklarla görüşüp bu konu hakkında en kısa zamanda meclis başkanlığına rapor sunacağız" dedi.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir