• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Bakan Eroğlu`ndan şaşırtan Sulama Birliği cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek 764 milyon TL yatırım bedelli 12 tesisin temelini atmak üzere şehre geldi.

İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden bakanlar, burada bir basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Şanlıurfa'nın hem nüfus bakımından hem de tarım potansiyeli açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirten Bakan Eroğlu, içerisinde sulama ve içme suyu projesi olan 764 milyon TL değerindeki 12 tesisin temelini atmaya geldiklerini söyledi.

GAP ile yeni bir bilgiyi paylaşan Eroğlu, "GAP ile ilgili biz 2019'a kadar Güneydoğu Anadolu Projesi adında bir planlama yaptık. Sayın Bakanımız Bakan Kurulunda büyük destek verecek. Bu planlamayı 2019 yılı ortalarına çekme konusunda bir mutabakatımız var." dedi.

Daha sonra Eroğlu ile Çelik, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar.

Bir gazetecinin son dönemlerde bölge çiftçisinin toplu olarak cezalandırılmasına yol açan Sulama Birlikleri'nin borçlarını sorması üzerine Eroğlu'nun, bu sorunu geçen sene hallettiklerini söylemesi tuhaf karşılandı.

Eroğlu, şunları söyledi: "Kardeşim, biz onları hallettik. Geçen sene burada toplantı yaptık. Onları hallettik. Onları çözüyoruz. Gerekli desteği veriyoruz. Sulama Birlikleri artık ödemeye başladı. Onlara çok özel bir teşvik de uyguladı Sayın Bakanımız. Sulama Birlikleri şu anda valilik tarafından, mali yönden DSİ tarafından da teknik olarak denetleniyor. Hatta Sayıştay da denetlemeye başladı."

Et fiyatlarının artması ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Çelik ise et ile ilgili bir sorunun olmadığını ama Ramazan ayının başlaması ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bazı spekülatörlerin devreye girdiğini söyledi. (Osman Gülebak - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir