• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA PAR Erciş`te iftar programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da HÜDA PAR Erciş İlçe Başkanlığı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara yönelik iftar programı düzenledi.

Programa HÜDA PAR Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, İstişare Kurulu Üyesi Zeynelabidin Gülsever, İl Başkanı Rasim Sayğın, Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ile ilçede faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Demir yaptı. Konuşmasına tüm katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak başlayan Demir, "Biz ne zaman kardeşliğimizi unutup, tefrikaya düştüysek Allah bize bela ve musibetler gönderdi. Bunun için bütün işlerimizi Allah'ın rızasını kazanmak için yapmalıyız." dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Doyar ise İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinerek, "Bugün mübarek Ramazan ayının bir günündeyiz fakat bakıyoruz ki ümmetin birçok yerinde kan ve gözyaşı akıyor. Bu mübarek ayda oruç tutmak isteyen Müslümanların oruç tutmalarına engel olunuyor ve iftar açacak bir lokma ekmeğe, bir yudum suya muhtaç hale getiriliyorlar. İşte biz böyle bir atmosferde bu mübarek Ramazan ayını geçiriyoruz. Müslümanlar bugün Afganistan'da, Somali'de, Yemen'de, Irak'ta ve Suriye'de çok acı ve ıstıraplar çekiyorlar. Bu ümmetin acısını her ne kadar yüreğimizde taşıyor olsak bile şu an zahiri olarak elimizden duadan başka bir şey gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar vahdetten uzaklaştılar"

İslam ülkelerinin başına gelen musibetlerin sebebinin birlik ve beraberliklerini kaybetmelerinden kaynaklandığını dile getiren Doyar, şunları söyledi: "Müslümanlar olarak şanlı bir tarihimiz var. Müslümanlar tüm dünyaya hükmediyorlardı ama öyle bir hüküm ki adalet temeli üzerine bina edilmiş bir sosyal adaleti bütün insanlara sunuyorlardı. Şimdi de bakıyoruz ki kendileri adaletten, adil muameleden uzak kaldıkları gibi zulüm, saldırı ve işkencelerden de kurtulamaz hale gelmişler. Müslümanlar bugün neden bu hale gelmiş? İşte bu bizim önümüzde duran ve içimizi yakan önemli bir soru ve önemli bir meseledir. Bakıyoruz ki Müslümanlar daha önce birlik halinde oldukları zaman yenilmemişler ve sürekli galip gelmişlerdir. Ne zaman ki birliklerini kaybettiler, o hal üzere hiçbir zaman galip olmamışlar, sürekli mağlubiyeti yaşamışlar. İşte bizim karşımızda duran birinci sorunumuz budur. Müslümanlar birliklerini kaybettiler, ümmet olarak vahdetten uzaklaştılar, dolayısıyla bugün dünya çapında karşılaştığımız tablonun sebebi ve hatta baş müsebbibi olarak karşımızda duran belki budur. Yemen'de, Irak'ta, Somali'de, Suriye'de, Afganistan'da ve ümmetin diğer parçalarında da başımıza gelen olayların baş sebebi budur."

"Küfür, İslam ülkelerini yönetmek istiyor"

Bazı ülkelerin Katar ile diplomatik ilişlerini kesmesine değinen Doyar, Müslümanların dinlerine ve kardeşlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyleyerek, "Katar bazı Müslümanları, İslami hareketleri barındıran bir ülkeydi. Onları istedikleri gibi kontrol edemediklerinden dolayı bugün bakıyorsunuz ki Türkiye'nin bir ili mesabesinde olan Katar'a saldırıyorlar. Bunların anlamı şu ki başta Amerika olmak üzere küfür güçleri İslam ülkelerinden ve Müslümanlardan şunu istiyorlar: Birincisi, bu ülkeleri mutlaka kontrol etmek ve yönetmek istiyorlar. İkincisi, bu ülkeleri fakir hale getirmek ve istikrarsızlaştırmak istiyorlar. Üçüncüsü, Müslümanların güçlenmesi ve özellikle de İslam'ın herhangi bir beldede hayat bulmasını istemiyorlar. Dördüncüsü, İslami hareketleri her nerede olursa olsun boğmak, onları yok etmek veya en azından pasifleştirmek istiyorlar. İşte bunlardan dolayı başını Amerika'nın çektiği Batılı şer güçleri iki şeyi özellikle arzu ediyorlar. Bu iki şeyden birisi Müslümanların arasındaki ihtilaflar, ikincisi ise kukla yöneticilerdir. Onun için dikkat edin, Müslüman ülkelerin içine müdahale ediyorlar, Müslüman ülkelerin arasındaki ihtilaf konularını sürekli kaşıyorlar, Müslümanları sürekli birbirlerine karşı tahrik etmeye çalışıyorlar. İşte Müslümanların bu konularda duyarlı olması, kendi dinlerine ve kardeşlerine sahip çıkması lazımdır." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar birliklerini koruyamazlarsa İslam ülkeleri tek tek teslim alınacak"

İslam ülkelerinin birliklerini koruyamaması sonucu yaşanabilecek sıkıntılarla ilgili Doyar, "Müslümanlar birliklerini koruyamazlar ise İslam ülkeleri tek tek teslim alınacaktır. Teslim alınan memleketleri görüyoruz. Buralarda Müslümanların izzetine saldırılıyor ve kutsalları ayaklar altına alınıyor. Dolayısıyla Müslümanlar olarak bütün bunların hesabını yapmamız lazım. Müslüman Müslümanın kardeşi olduğu için ona sırtını çeviremez, onu yalnız ve yardımsız bırakamaz." dedi.

Program, okunan dua ile son buldu. (Cüneyt Hasar - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir