• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"TEKNOPARK ile Batman halkı kalkındırılacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin (TEKNOPARK) bilgilendirme ve yol haritası toplantısı Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'un katılımıyla üniversitenin rektörlük binasında yapıldı.

TERKNOPARK'ın, Resmi Gazete'de ilan edilerek kurulmasıyla bundan sonra yapılacak iş ve işlemler hakkında TEKNOPARK kurucu ortaklarına bilgi vermek ve yol haritasını şekillendirmek üzere toplantının yapıldığını belirten Durmuş, amaçlarının bir an önce buranın faaliyete geçmesini sağlayarak, şehir halkını kalkındırmak olduğunu söyledi.

Bilimsel bilginin ve insan kaynaklarının üretildiği yerler olan üniversitelerde temel araştırmaların yanında artık uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmalarının da yoğun olarak yapıldığını ifade eden Durmuş, "Yeni teknoloji tabanlı işletmelerin oluşumu ve var olan işletmelerin de gelişmesinin sağlandığı yerler TEKNOPARK'lardır." dedi.

Teknolojinin, üretim ve rekabet gücünün arttırılmasının, arzu edilen kalkınma ve refahın sağlanmasının, Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunması açısından hayati konu olduğunu dile getiren Durmuş, teknolojinin üretilmesi için de üniversiteler ile araştırma kuruluşları arasında kurumsallaşmış bir iş birliğinin sağlanmasının şart olduğunu ve TEKNOPARK'ın bu önemli iş birliğini ortaya çıkaracağını belirtti.

Son olarak Durmuş, "TEKNOPARK'ımız, uzun dönemli istihdamın artışı ve yenilik kaynağı olarak teknoloji kökenli küçük işletmelerin ve ortaklıkların ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır. Kent çevresini canlandırmada ve yerel yönetimleri teknolojik gelişmede aktif hale getirirken, araştırma ve geliştirme çabalarının, bölgesel ve yerel ekonominin yeniden yapılanmasına katkı sağlayacaktır. Bölgesel yenilik yaratma çabaları için altyapının oluşturulmasını sağlayacak ve bölgesel kaynaklar ile bölgenin araştırma kapasitesi, yükseköğretim kurumları arasında daha verimli ve aktif ilişkilerin kurulmasını sağlayacaktır. TEKNOPARK, ürün yeniliğinin oluşmasına yardım ederek, yerel sanayinin canlandırılmasını ve modernizasyonunu teşvik edecek, diğer bölgelerde faaliyet gösteren yüksek teknoloji firmalarını yöreye kazandıracaktır." diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir