• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
"Kürtçe konuştuğu için hastaneden kovdular" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur, geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde "Kürtçe konuştuğu için hastaneden kovdular" başlığıyla yayımlanan haberle ilgili açıklama yaptı.

Bir hastanın, Türkçe bilmediği gerekçesiyle tedavisinin yapılmadığı iddiasıyla ilgili bazı basın ve yayın kuruluşlarında yayınlanan haberle ilgili açıklamalarda bulunan Semur, "Hasta Cihan Kızıltaş ve iki yakını, 7 Haziran 2017 tarihinde saat 20.00 sıralarında hastanemiz acil servisinde bayan enjeksiyon birimine başvurmuşlardır. Görevli olan hemşiremiz tarafından tüm hastalarda olduğu gibi ve zorunlu olan bir işlem için kayıt yaptırmaları istenmiştir. Ancak hasta yakınları bunu kabul etmeyip çalışan personelimiz ile sözlü münakaşaya girip, hakarete varan söylemlerde bulunmuşturlar. Aynı mahalde bulunan hastane polisimiz olaya müdahil olmuş ve olay daha da büyümeden yatıştırılmıştır." dedi.

"Hastane çalışanı Kürtçe biliyor"

Hastane çalışanının Kürtçeyi iyi bildiğini kaydeden Semur, hasta yakının personelle başta Türkçe iletişim kurduğu için personelin kendisiyle Türkçe konuştuğunu söyledi.

Semur, "Hastane çalışanımız Adıyamanlı olup Kürtçeyi iyi bilen ve günlük kullanan biridir. Bu hadisede başta kendisini Türkçe ifade ettiği için personelimiz de Türkçe iletişim kurmuştur. Devletimiz ve bakanlığımız tüm vatandaşlarımıza sağlık hizmetini eşit ve en iyi şekilde sunmak adına en üst düzeyde hassasiyete sahiptir. Bütün sağlık tesislerimizde hizmet alanlar, inancı, siyasi görüşü, konuştuğu dil veya etnik yapısından dolayı herhangi bir kamu hizmetinden mahrum bırakılamaz." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar böyle bir olayın yaşanmadığını sözlerine ekleyen Semur, "Bizim hastanemiz bulunduğu bölge itibariyle Kürt vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı ve Kürtçenin de sık kullanıldığı bir bölgede sağlık hizmeti vermektedir. Ayrıca sağlık çalışanlarımız, yüzde 70'in üzerinde bir oranla bu bölgenin insanıdırlar. Bugüne kadar böyle bir sorun yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanmayacaktır. Bu konu hakkında tüm kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla tarafımızdan ayrıca bir inceleme başlatılmıştır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir