• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Anadolu İHL müdürleri Mardin`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Anadolu imam hatip liseleri müdürleri toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında yapıldı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen ve İmam Hatip Okullarının sorunlarının ele alındığı toplantıya okul müdürlerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Omuk da katıldı.

Okul müdürlerinin, okullarıyla ilgili sorunlarını dinleyen Milli Eğitim Müdürü Sarı, “İmam hatipler bizim için bir sevdadır, İmam hatipler bu milletin geleceğidir, İmam hatipler bu milletin çıkış yoludur. Nasıl ki bu topraklar bir zamanlar tüm cihana ön ayak olduysa, gelecekte bu toprakların insanları yine hakettiği yere gelecektir. Bu da imam hatip okulları sayesinde olacaktır. Biz biliyoruz ki bu yoldan, bu okullardan yolu geçen kimse, yeri geldiğinde, yol ayırımında hakkı tercih edecektir. Bu amaç uğruna imam hatip okullarının müdürleri biraz daha gayretli çalışmalıdır. Çünkü bizim hem insani hem vicdani hem de İslami sorumluğumuz var.” dedi.

Amaçlarının gelecekte elinden ve dilinden zarar gelmeyen, dinine bağlı, imanlı nesil yetiştirmek olduğunu belirten Sarı, “Velilerimizin de bizlerden beklentisi budur. Bu amaçla hareket etmeli ve yolumuza devam etmeliyiz. Unutmayalım ki niyeti hayır olan akıbeti hayır olur. Hepinizin bu bilince sahip olduğunuzu biliyorum ve şu ana kadar yaptığınız çalışmalardan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir