• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Mardin SGK`dan yapılandırma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin, kurum borçlarının yapılandırması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

7020 sayılı kanunla birlikte devlete borcu olan milyonlarca vatandaş için borçları yapılandırma fırsatı ortaya çıktığını hatırlatan İl Müdürü Şahin, SGK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan sigorta primi, emekli keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi borçları ve isteğe bağlı sigorta prim borçlarının yapılandırılacağını belirtti.

Yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran`a kadar başvuruda bulunması gerektiğini söyleyen Şahin, şunları söyledi: “Yapılandırma başvurusu yapan vatandaşlarımız 60 günden fazla cari prim borcu bulunmamaları kaydıyla ilk taksitlerini yatırdıktan sonra sağlık yardımından yararlanabilecekler. İşverenlerimiz cari dönem prim borçlarını ödemek şartıyla sigorta prim teşviklerinden yararlanabilecek, borcu yoktur yazısı alabilecek, Borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Yapılandırmaya başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın 30.06.2017 tarihine kadar müracaatlarını elden ya da posta ile yapmaları gerekmektedir. İşverenlerimiz e-sigorta kanalıyla, BAĞ-KUR sigortalılarımız e-devlet üzerinden Yapılandırma Öncesi Borç Tutarları İle Yapılandırma Sonrası Ödeme Planlarını görüntüleyebilmektedirler. İşverenlerimiz ayrıca e-sigorta üzerinden başvuru yapabileceklerdir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir