• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
"Çocukları camiye Allah`ın kelamını öğrenmeleri ve yaşamaları için gönderelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl`de de Yaz Kur'an Kursları başladı. Camileri dolduran çocuklar, cami içinde oluşturulan ders halkalarında Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra dini bilgiler alacaklar.

Bingöl`de başlayan Yaz Kur'an kurslarına yoğun ilginin olduğunu söyleyen Merkez Uydukent Mahallesi Selahattin Eyyübi Camii İmam Hatibi Cahit Çakan, başlayan Yaz Kur`an Kursu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yaz Kur`an Kursuna gelen öğrencilere başta Kur`an Kerim`i öğreteceklerini ifade eden Çakan, ayrıca Hz Muhammed'i hayatı, itikadı, ibadeti, imanı ve ahlaki konularını her gün işleyeceklerini söyledi.

Selahattin Eyyübi Camisi`nin Bingöl`de en çok öğrencisi olan camilerde ilk sırada yer aldığını ifade eden Çakan, "Yaz Kur`an kursumuz başladı. Şu an camimizde yaklaşık 85 kayıtlı erkek öğrencimiz bulunmaktadır. Camimizin yan tarafında bulunan kız kursunda da 200 kız öğrencimiz Kur`an eğitimine başladı. Rabbim hayırlı Kur`an hizmetini yapmayı ve bu anlamda Kur`an neslini yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin." dedi.

"Ahlaki nokta da zirvede olan önek bir nesil yetiştirmek için gayret sarf edeceğiz"

Ahlaki noktada zirvede olan önek bir neslin yetişmesi noktasında gayret sarf edeceklerini belirten Çakan, "Rabbim bu gayretlerin neticesini hem dünyada hem ahirette inşallah bize gösterir. Bu yıl kursumuz yeni başlamasına rağmen şuan 85 kayıtlı erkek öğrencimiz var. Biz bu sayının 200- 250 bulmasını bekliyoruz. Bu yıl camiye sadece erkek öğrencileri camiye aldık. Kız öğrencilerimizde hemen caminin yan tarafında bulunan kız Kur`an kursunda devam edecekler. Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin öğrenci kapasitesi 550 civarında." İfadelerini kullandı.

 "Hiçbir anne ve baba çocuğuna güzel bir eğitim ve terbiyeden daha hayırlı bir miras bırakamaz"

Çocuklara iyi bir gelecek bırakılması konusunda herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini ifade eden Çakan, "Hz Peygamber`in ‘ Hiçbir anne ve baba çocuğuna güzel bir eğitim ve terbiyeden daha hayırlı bir miras bırakamaz` hadisine nail olmak istiyorsak, bir kere aileler Yaz Kur`an Kursunu anlayacaklar. Bunun için diyoruz ki, çocuklarımızın kaydı yapmaya gelirken, çocuğun yanında anne veya babadan biri gelirse iyi olur. Anne babaların çocuklarının Yaz Kur`an Kursunu takip etmesi gerekir.  Bu bizim için son derece önemli. Okullarımızda yapmış olduğumuz fedakârlığı Yaz Kur`an Kurslarına karşı gösterirsek çocuklarımızın bilinçaltına yerleşmiş olacak. Çocuklarımızı gönderirken, 'başımızdan uzaklaşsınlar, evden gitsinler, biz işimize bakalım, onlar gitsinler camiye ne yaparlarsa yapsınlar mantığı ile camiye göndermeyelim." diye belirtti.

"Çocukları camiye Allah`ın kelamını öğrenmeleri yaşamaları amacıyla gönderelim"

Çocukları camiye Allah`ın kelamını öğrenmeleri yaşamaları amacıyla gönderilmesi gerektiğini ifade eden Çakan, "Camiye gelen çocuklarımızın geleceğini inşaası için çalışmamız lazım.  Sağlam bir inanç üzerine oturmaları noktasında gayret sarf edeceğiz. Bu anlamda ailelerimizin de bu işin farkına varmaları lazım ve bir farkındalık oluşturmaları gerekiyor. Anne ve babaların çocuklarına iyi bir örnek olmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Ailelerin maddi ve manevi katkı ve desteklerini bekliyoruz inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir