• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Gaziantep`in en büyük mozaik eğitim merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te tarih ve medeniyet tutkunları için kentin en donanımlı en büyük mozaik eğitim merkezi açıldı. Ücretsiz mozaik eğitimi alan kursiyerler, atölye çalışmalarıyla el becerilerini geliştirecekler.

Gaziantep'te hizmete giren Jale Tekinalp Yücel Gaziantep Mozaikleri Kültür ve Sanat Merkezi ilgi görüyor. Merkeze müracaat eden erkek ve kadın kursiyerlere profesyonel eğitmenler tarafından mozaik eğitimi veriliyor. Atölye çalışmaları ile kursiyerlerin el becerileri de geliştiriliyor. 

Türkiye'de mozaik denilince akla Gaziantep'in geldiğini ve insanlık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin kültürel miras değerleri bakımından da çok zengin olduğunu belirten Gaziantep Mozaik Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü, Türkiye turizminde Gaziantep'in çok önem taşıdığını söyledi.

Sökücü, "Zeugma Mozaik Müzesi bin 800 yıl önce yapılmış mozaikleri ile dünyada göz kamaştıran en güzel eserleri bünyesinde barındırıyor. Gaziantep'imizi eskiden olduğu gibi mozaik sanatının merkezi yapmak istiyoruz. Bu değerlerin hepsini harmanladığınızda da mozaik sanatının kentin tanıtımındaki önemini anlıyoruz." dedi.

Mozaiğin iç ve dış mimaride kullanılmasını istediklerini dile getiren Sökücü, "Bu sanatın hayatın her alanında ve şehrin içerisinde yer almasını hedefliyoruz. Kendi kültürümüzü, dokumuzu katabileceğimiz çağdaş dönem mozaikleri üretmek gibi bir isteğimiz var ve bunu şehir planlarının içine yerleştirmek istiyoruz. Mozaiğin iç ve dış mimaride de kullanılmasını, evlere, camilere ve özel konutların içine girmek istiyoruz. Mozaikler sadece yerlerde ve duvarlarda da olmamalı. Her şeyin üstüne işlenebilir ve sınırsız olmalıdır. Evlerde kullanılabilir objeler, takılabilir takılar, yer döşemeleri gibi alanlarda yaşatılmasını istiyoruz. Türkiye turizminde Gaziantep çok önem taşıyor. Yeni neslin de bu sanatı öğrenerek yaşatması gerekiyor ki bu vizyon sanatıyla kendi şehrini tanıtabilsin, enerjisini, ruhunu ve değerlerimizi yansıtabilsin." ifadelerini kullandı.

Merkezde 16 yaş ve üzerindekilere eğitim verildiğini belirten Sökücü, kursların ücretsiz olduğunu ve kursiyerlere istekleri doğrultusunda antik ve çağdaş mozaik eğitimleri verildiğini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir