• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
 Fas Kralı Muhammed krizin çözümü için girişimlerde bulunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RABAT - (AA) Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kral 6. Muhammed`in Körfez ülkelerinde yaşanan krizi ilk günden bu yana yakından takip ettiği, Körfez ile olan kardeşlik bağlarına binaen ihtilafı körükleyici aceleci açıklamalardan kaçındığı için krize ilişkin herhangi bir açıklamanın yapılmadığı belirtildi.

Körfez ülkeleriyle stratejik ortaklıklarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, Kral 6. Muhammed`in bölge ülkeleri lideriyle yakın ilişkileri bulunduğuna işaret edildi.

Kral 6. Muhammed`in krizin çözümüne yönelik birçok telefon görüşmesi yaptığı kaydedilen açıklamada, Fas`ın bölgedeki krizden dolayı derin endişe duyduğu, tarafların istemesi durumunda diyalog yolunun açılması için çaba sarf edebileceğinin altı çizildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını kapatmıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın yayınladığı ortak bildiride, Katar tarafından desteklendiği iddia edilen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddia edilerek "terör listesine" alındığı açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir