• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Katar olayı gösterdi ki İslam ülkeleri birbirine muhtaçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genç ilçe teşkilatı tarafından halka yönelik iftar programı düzenlendi. Partisinin düzenlediği iftar programında konuşan Turgut, İslam ülkelerinde yaşananlara dikkat çekti.

Düzenlenen iftar programına HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, ilçe teşkilatı üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş`ın selamlama konuşması ardından GİK Üyesi Turgut bir konuşma yaptı.

İslam ümmetinin bulunduğu duruma dikkati çeken Turgut, "Son 4-5 senedir bazı memleketlerdeki kardeşlerimiz iftarını bombalarla açıyor. Her ne kadar biz burada değişik değişik, çeşit çeşit yemekler ile iftarımızı açsak da onlar çeşit çeşit yemeklerle değil, çeşit çeşit bombalarla, çeşit çeşit kimyasal silahlarla ya da ismini bilmediğimiz değişik bombalarla iftarını açıyorlar." dedi.

"Ümmettin hali bitap. Filistin, Irak, Suriye, Mısır, Myanmar, Afganistan, Çeçenistan ve Doğu Türkistan hangi İslam ülkesine baktığımız zaman şu an bu hali yaşıyoruz. Peki, bunun sebebi nedir? Sebebi nedir ki?" diye soran Turgut, "Kâfirler, zalimler daha 30, 40 yıl öncesine kadar kendilerini yani bir birini öldürüyorken, birinci ve 2'nci dünya harbinde kendi içinde 100 milyon insan öldüren Avrupa şu an bir araya gelebiliyor ve aralarındaki sınırları kaldıra biliyor. Gelin görün ki bu İslam ülkelerine, İslam`a, Müslüman`a düşman olan ülkelerle kurdukları iletişimi kendi aralarında kuramıyorlar. Ama maalesef son 10, 15 yıldır bizatihi Afganistan ve Irak'ta insanları öldüren Batı, şimdi bunu da yapmamakta. Bizatihi Müslümanlara silahlarını satmakta, ağır envarterli silahlarını satarak o silahlarla Müslümanları bir birine kırdırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan drama dikkat çeken Turgut, "Taş üzerine taş belki baş üzerine baş kalmıyor. Bakın görüyorsunuz Suriye`nin hali ortada. 5-6 yıldır Suriye`de yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Yine yüz binlerce İnsan evini terk etti, muhacir kaldı. Birçoğu Türkiye ve Ürdün`de, belki bunlar kendi memleketlerinde zengin iken buralarda sokak ve çadır altlarında el açmak zorunda kaldılar. Hatta bazıları Müslüman ülkelerde bile eman göremediler değerli kardeşlerim. Öyle bir hale geldiler ki kendilerini öldüren, evlerini yıkan Avrupa ülkelerinde kurtuluş aradılar. Binlercesi Akdeniz`in soğuk sularında maalesef can verdi."

Müslüman ülkeler arası birlik ve beraberlik olması gerektiğini vurgulayan Turgut, “Peki, reçete ne? Kurtuluşumuz ne? Bizim İslam ülkeleri olarak Rabia`mız nedir biliyor musunuz? Bizim Rabia`mız; Rabbimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir ve Peygamberimiz birdir. Mademki bu Rabia`mız var dolayısıyla Müslüman halk, Müslüman ülkelerin liderlerini bir araya getirmek üzere, birleştirmek üzere onları zorlamak gerekir. Son Katar olayı gösterdi ki İslam ülkeleri birbirine muhtaç olduğunu hepimize göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Turgut konuşmasının devamında şunları söyledi: “Müslümanlar bir birini sevmek ve saymak zorundadır. Peygamberimizin dediği gibi kendi kardeşimizi kendimizden fazla sevsek, kendi kardeşimizi kendimizden çok düşünsek inancınız olsun ki adalet o zaman yerini bulmuş olur, adaleti o zaman tesis etmiş oluruz. Bakmayın ha bu Avrupalıların ya da bu sözde demokratların eşitlik, demokrasi dediklerine. İnsanları kurtaracak olan adil kardeşlik, İslam düzenidir." (Tahir Bildik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir