• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Mardinli yetimler iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik, görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfının kurduğu iftar sofrasında bin 370 yetim, aileleriyle oruçlarını açtı.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'ndaki iftara yetimler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programı öncesi Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat kostümlerini giyen gençler, yetim çocukları eğlendirdi. Yetim çocuklar, İftarın yapıldığı meydanda kurulan mobil parkta iftar saatine kadar gönüllerince eğlendi.

Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, konuşmasının ardından dua okudu. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. İftardan sonra İHH Yetim Birimi tarafından yetim çocuklarına oyuncak dağıtıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, bu meydanda 15 gündür iftar programları düzenlendiğini ve halkın teveccüh gösterdiğini söyledi.

Bugünkü iftarın çok farklı bir önemi olduğunu vurgulayan Yaman, “Bugün Dünya Yetimler Günü. Burada yaklaşık bin 300 yetim kardeşimizi soframıza davet ettik. Bu akşam bütün hemşehrilerimiz bu sofrada yetim kardeşlerimizle iftar yaptı. İnşallah her günümüz böyle birlik ve beraberlik içinde geçer.” dedi.

Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu da Ramazan'ın 15'inci gününün "Dünya Yetimler Günü" ilan edildiğini anlattı. Vali Yaman'a yardımlarından dolayı teşekkür eden Timurağaoğlu, "Yetim çocuklarımızla beraberiz. Onların gönüllerini mutlu etmeye, sadece bir gün değil, bütün yıl onların sıkıntılarını gidermeye çalışacağız inşallah.” diye konuştu.

Program sonunda yetim iftarına desteğinden dolayı Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu tarafından Vali ve Belediye Başkanı Mustafa Yaman'a bir plaket verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir