• DOLAR 32.521
  • EURO 34.589
  • ALTIN 2493.12
  • ...
Gaziantep'te Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an Nesli Platformu üyesi Gaziantep İmam Hatipliler Derneği (İmam Hatip-Der) tarafından Kur’an-ı Kerim kurslarına katılmayı ve Kur’an-ı Kerim’i teşvik etmek amacıyla öğrenciler arasında 3 kategoride “Kur’an ayında Kur’anla buluşalım” temasıyla “Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” yapıldı.

Gaziantep İmam Hatip-Der konferans salonunda düzenlenen yarışması Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmaya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yanı sıra hafız öğrenciler, imam hatip adayları ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yarışmaya geçildi. Jüri üyeleri gözetiminde yapılan yarışmada ter döken 35 öğrenci Kur’an'ı güzel okumak için performanslarını sergilediler. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek iftar programında açıklanacak.

Yarışmayla ilgili İLKHA’ya konuşan İmam Hatip-Der Başkanı Abdulkadir Aydoğan, yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarının gençleri Kur’an-ı Kerimle buluşturmak olduğunu söyledi.

Böyle bir yarışmayı ilk defa düzenlediklerini ve 3 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verileceğini belirten Aydoğan, “Biz öncelikle biri hafız iki tane de uzman imam hatipten oluşan bir komisyon kurduk. Komisyonumuz önce yarışmamıza katılan öğrencilerden bir kategori belilerdi. Bunlardan 7-14 yaş arası, 15-18 yaş arası ve 18 yaş üzeri olan gençler arasında birinciyi belirledik. Her birinciye bir çeyrek altın hediye edeceğiz. ikinci ve üçüncüye de kitap setleri vereceğiz. Bütün katılımcılarımıza bir iftar yemeği vererek ödül töreni düzenleyeceğiz. Aynı zamanda yarışmaya katılan bütün kardeşlerimize 3 kitaptan oluşan bir kitap seti hediye edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Böyle bir yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarının gençleri Kur’an-ı Kerimle buluşturmak olduğunu söyleyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız gençlerimizi Kur’an-ı Kerime teşvik etmektir. Bu konuda biz burada diğer İslami kurumlara da seslenerek gelin Ramazan ayına Kur’an ayı diyelim ve gençlerimizi bu tür programlarla Kur’an-ı Kerimle buluşturalım. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerimi anlamaya yönelik programlar yapalım. Bu tür yarışmalar gençlerimizi Kur’anla buluşturmaya teşvik ediyor. Hediyenin bir önemi yoktur. İnşallah biz bunu geleneksel haline getireceğiz. Her yıl Ramazan ayında bu yarışmayı yapacağız.”

Böyle bir yarışmayı ilk defa düzenlemelerine rağmen yarışmaya olan ilgi ve katılımın yoğun olduğunu, bu durumun kendilerini memnun ettiğini belirten Aydoğan, “Katılımcılarımızın Kur’an-ı Kerimi güzel okuması üst düzeyde olması bizi çok sevindirdi. Bütün kategorilerde olan yarışmacılarımız Kur’an-ı güzel okudular. Gençlerimiz ve çocuklarımız çok güzel Kur’an okuyor. Bu durum bizi oldukça mutlu etti.”şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim Uzmanı Serkan Dağdelen ise Kur’an-ı Kerimi güzel okumak için bu gibi yarışmaların ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Dağdelen, “Malumunuz Ramazan ayı içerisindeyiz. Kitabımız olan Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında indirildi. Peygamberimiz mukabele şeklinde Cebrail (as) ile beraber Kur’an-ı Kerimi okudular. Efendimizin ‘Kur’an-ı güzel seslerinizle tilavet edin’ diye bir hadisi var. Bizde ‘Kur’an ayında Kur’anla buluşalım’ temasıyla bir yarışma düzenledik. Bu kardeşlerimizde tabi çoğu hayata daha yeni atılıyorlar. Yani kari olmak için elbette ki bir adım lazım. Biz bunu birinci adım olarak görüyoruz. Hangi meslek olursa olsun her şey ilk adım ile başlıyor. Kur’an-ı güzel okumak için de bu gibi yarışmalarda ilk adım oluyor. Yarışma ile heyecanlarını yenmiş oluyorlar. Kendilerini denemiş oluyorlar. Hatalarını ve eksiklerini görmüş oluyorlar. Bizde buna binaen Kur’an-ı en güzel şekilde okuyacak bu kardeşlerimizi seçmek için böyle bir yarışma düzenledik.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir