• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Sigara izmariti 120 dönümlük ekili araziyi kül etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'a bağlı Çimdelli Mahallesi'nde bugün saat 14.00 sıralarında yaklaşık 120 dönümlük arpa ve buğday tarlasında, sigara izmaritinden çıktığı iddia edilen yangın ekini küle çevirdi.

Çıkan yangına ilk müdahaleyi yapan köy sakinlerinden Yakup Aydoğdu, ilçede sadece 2 itfaiyenin olmasının hata olduğunu söyleyerek, "Ben tarlada mercimek patozu vururken bir alev çıktığını gördüm ve işi bırakıp traktörümle yangın yerine geldim. Benim traktörümde tarlayı sürüp, yangını engelleyecek bir ekipmanım olmadığı için itfaiyeyi aradım. İtfaiyeden bir sonuç alamayınca köyden babamı arayıp traktör göndermelerini istedim. Zaten traktör olmasaydı yangın söndürülemezdi. Burada itfaiyenin büyük ihmali var. 40 bin küsur nüfusu olan bir ilçede sadece 2 itfaiyenin bulunması büyük bir hatadır. Başka bir yerde yangın çıksa itfaiye oraya yetişemez." dedi.

Aydoğdu konuşmasına şöyle devam etti: "İtfaiye geldi, fakat ateş köylüler tarafından çoğu söndürülmüştü. Ekin sahipleri bunu ekinin mazotunu, gübresini borç etmiş bu ekini de alamayınca hiçbir şey elde edemeyecek. Yetkililerin bir an önce bu meseleyi hal etmesini istiyorum. Devletin mağdur olan bu insanlara yardım etmesi gerekir." şeklinde konuştu.    

Yangının sigara izmaritinden çıktığını tahmin ettiğini söyleyen Aydoğdu, "Benim tahminime göre yaklaşık 120 dönümlük bir arpa ve buğday ekini yandı. Yanan tarlanın yakınındaki pamuk tarlası da yangından zarar gördü. Bu tarla 60 dönümdür Suphi Güzel ve Halil Güzel`e ait ve buğdayı da iyiydi. 30 dönüme yakın Abdulgani Uruz, 20 dönüm Cuma İpar`ındır. Demin gidip baktım büyük ihtimalle sigara izmaritinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Halkımız bu hasat zamanında biraz dikkatli olsun bir sigara izmaritinin nelere mal olacağını bilsinler. Bir izmarit 100 bin liraya mal olabiliyor. ” diye konuştu. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir