• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Şanlıurfalı üniversite adayları duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saat 10.00`da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)`nin LYS-4 (Sosyal Bilimler) giren adaylar, sınav çıkışı duygularını İLKHA`ya anlattı.

Oruçlu olarak sınava girdiğini belirten İbrahim Dağ, “Sınav iyiydi oruçlu olmamıza rağmen sınava girdik. Sınav güzeldi. ÖSYM bu sefer güzel sormuş. ÖSYM`ye teşekkür ediyoruz. Bu sefer gerçekten iyi olmuş işte. Tarih kolaydı, psikoloji biraz çelişkiliydi ama diğerlerine göre daha iyiydi.” dedi.

Soruların zor olmadığını söyleyen Mustafa Tuncel ise, “Felsefe ve din bölümü, felsefe bölümü daha zordu din bölümüne göre. Ama tarih ve coğrafya bölümü çok kolaydı. Yoruma açık uçlu sorular kolaydı bana göre. Yani çok da zorlandıklarını sanmıyorum. Arkadaşlarım ve herkes için hayırlısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Çalışmadan girdiğini söyleyen İsmail Güç ise, “Bakacağız, yani hiç emek vermedik. İnşallah bir yerlere gireriz. Geçen sene çok çalışmıştık bir yere gidemedik. İşte bu sene bakacağız. Kısmet. Yani sınav kolaydı.” dedi.

Sınavın zor olduğunu dile getiren Alperen Gök, “LYS`ye girdim, bugün başladık maratona. İnşallah hayırlısıyla bitireceğiz. Sınavda tarih kolaydı, sosyal zaten en sevdiğim bölüm. Coğrafya da 1-2 tane soruda sıkıntı yaşadık. Felsefe de biraz kolaydı, biraz zordu diye bilirim. Özellikle tarih ve felsefe çok bilgi istiyor. Yani direk nokta bilgi istediği için düzenli çalışıldığı takdirde başarılı olunur.” şeklinde konuştu.

Asiye Sökmen ise duygularını şöyle ifade etti: “Aslında çok zor gibi görünmüyordu ama emin değilim sorulardan. Tarih daha zorlayıcıydı. Felsefe grubu daha zordu. Coğrafya idare ediyordu. Yani genel olarak normaldi. Çok çalışsınlar. Çalışmaktan başka bir alternatifimiz de yok zaten.”

İzzet Engin Kılıç ve Tuba Nur Bulut ise sınavlarının güzel geçtiğini ve kalan sınavların da güzel bir şekilde geçmesi temennilerinde bulundular. (Hüseyin Sayhar,Osman Gülebak - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir