• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
LYS'ye giren öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sosyal bilimler oturumu sona erdi. LYS-4'te adaylar, 135 dakikada tarih, coğrafya, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini yanıtladılar.

Sınavın başlamasıyla okulların önünde bekleyen ailelerin kimisi çocukları için dua ederken, kimisi de Kur'an-ı Kerim okudu.

Sınavdan çıkan öğrenciler, duygularını paylaşarak, sonuçların hayırlı olmasını temenni ettiler.

Allah'tan, sınav sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Ramazan Kalkan, bazı çelişkili şıkların olduğunu ve genel itibariyle sınavının iyi geçtiğini söyledi. Kalkan, “Sınavda biraz çelişkili şıklar çoktu. Ne kolay ne de zordu. Sınava girdik. Hakkımızda ne hayırlı ise onu diliyorum. Herkese de başarılar diliyorum. Sınavda sakin olmak bence en büyük avantajı sağlayacak diye düşünüyorum. Ben zaten üniversitede coğrafya bölümünü okuyorum. Bu sene de bir şansımı denemek için sınava girdim." dedi.

Sınav sorularının kolay olduğunu ve sınavdan iyi bir puan beklediğini belirten İslimnur Büşra, "Sorular kolaydı. Sınavım güzel geçti. Bu sene klasik sorular vardı. Sınava katılan herkese başarılar diliyorum. Zor sorular vardı ama sorular da daha çok klasik yoğunlukta olduğu için boş bıraktığım sorular oldu. Sınava ilk defa giriyorum. Tercihim çocuk gelişimi bölümü olacak. İnşallah kazanırsam ona gideceğim. İnşallah da bu sene giderim diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kızının istediği bölümü kazanmasını temenni eden Sultan Büşra da "Ben kızımın başarılarının devamını diliyorum. İnşallah istediği yeri kazanır. İnşallah kızım istediğini elde etmiştir, sınavları iyi geçmiştir. Haftaya bir sınavı daha var. Kazanır diye ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yıl ilk defa sınava giren Muhammed Hüseyin Ersan, "Bu sene sınava ilk defa girdim. Sınav bayağı bir zordu. Kolay olan sorular da vardı. Liseden daha yeni mezun oldum. Özel eğitim öğretmenlik bölümü için hazırlandım. Kısmet bakalım, inşallah kazanırım." dedi.

Sınavının beklediğinden daha iyi ve kolay geçtiğini dile getiren Medine Bulut ise "Sınav bana göre çok kolaydı. Sınavda daha çok tarihten sorular vardı. Tarih benim alanım değildi ama yine de çok az çalışmama rağmen sınav benim için kolay oldu. Ben psikolojik danışmanlık okumak istiyorum. Alanım Türkçe ve matematikti. Yine de bu sınavı değerlendirmek istedim. Çünkü LYS-4 tarih ile sözele çok iyi bölümler geçti. Şansımı denemek istediğim için bu sınava girdim." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir