• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
"Bayan yolculara öncelikli vagon" uygulamasına Bursalılardan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadın yolculara yönelik "bayan yolculara öncelikli vagon" uygulamasını hayata geçirdi. Hayata geçirilen uygulamayla kadın yolculara son vagon tahsis edilirken vatandaşlardan uygulamaya destek geldi.

Otosansit ve Osmangazi Metro İstasyonu durağında başlayan uygulamayı Bursalı vatandaşlar olumlu karşılarken uygulamanın diğer istasyonlarda da olması gerektiğini söylediler. Vatandaşlar diğer toplu taşıma araçlarında da bunun faaliyete geçmesini talep etti.

Uygulamayla son vagonu gösterecek şekilde zeminde "Bayan yolcularımıza öncelikli vagon" yazılı sticker yapıştırıldı.

"Vagonların renklerinin değiştirilmesi fark edilmesini sağlayacaktır"

Uygulamanın güzel olduğunu fark edilmesi için vagonların renginin değiştirilmesi gerektiği söyleyen vatandaşlardan Ümran Kukerik, "Genelde bayanlar vagonlarda rahatsız oluyorlar. Metrolarda sapığı, tacizcisi var. Bayanlar rahatsız oluyor. Gayet güzel bir uygulama. Renginin değiştirilmesi fark edilmesini sağlayacaktır. Bayanlar uygulamayı duydukları zaman faydalı olacaklarına inanırlar. Her bayan gibi ben de diğer toplu taşıma araçlarında da olmasını isterim. Çünkü her bayanın özel mahremiyeti vardır. Kim başlattıysa teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Feride Güzel ise uygulamanın çok güzel olduğunu vagonların renginin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

"Diğer toplu taşıma araçlarında da olması güzel olacaktır"

Metrolarda bazen sıkıntılar yaşandığını söyleyen Nurten Sel, "Böyle bir uygulama bence güzel oldu. Çünkü metrolarda zaman zaman bayanlar sıkıntı yaşayabiliyor. Özellikle yoğun zamanlarda. Herkesin özellikle bayanların böyle bir hakkının olması güzel bir şey. Fark edilmesi için renginin değiştirilmesi daha güzel olacaktır. Renk olarak belirlendiği zaman insanlar fark edebilirler en azından. Diğer toplu taşıma araçlarında da olması güzel olacaktır. Yıllardır toplu taşıma aracı kullanıyorum. Zaman zaman sıkıntılar yaşadık." dedi.

Onur Bayram ise, "Yeni başladığı için fark edemedik varsa güzel bir uygulama olmuş. Her yerde bayanlara öncelik veriyoruz.  Bunun da olması güzel. Renginin değiştirilmesi gerekiyor. Toplum açısından da fark edilebilecek." şeklinde konuştu.

Geç  kalınmış bir uygulama olduğunu söyleyen Davut Çıvak, "Daha önceden yapılması gerekiyordu. Metrolarda bayanlar taciz ediliyor, rahatsız ediliyor. Belediye bunda geç kaldı. Daha iyi fark edilmesi için renginin değiştirilmesi iyi olur. Belediye bu seçenekleri değerlendirmelidir." dedi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir