• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
HAMAS yetkililerinden Ahmet Yusuf: Suudi hilekar ve düzenbazdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS)`ın üst düzey yetkililerinden Ahmed Yusuf, Körfez ülkelerinin Katar'la ilişkililerini kesmelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

4 Arap ülkesinin Katar`a yönelik tehditlerinin sonuçsuz kalacağını söyleyen Ahmed Yusuf, bölgedeki menfaatlerini koruma doğrultusunda İsrail, Amerika ve Suud'un koalisyon içerisine girdiğini ifade etti.

Yusuf, 'Suudi Arabistan hilekar ve düzenbazdır. Bu Suudiler daha birkaç ay önce HAMAS yetkililerine kucak açmışlar ve HAMAS siyasi büro başkanını kırmızı halılarla karşılamışlardı. Fakat şimdi bizi terörist olmakla suçluyorlar ve Hamas`ı DAEŞ`le bir tutuyorlar. Suudi Arabistan gibi bir İslam ülkesinin HAMAS gibi milli ve İslami bir direniş örgütünü terörizmle itham etmesi kabul edilebilir bir şey midir? Bu konuda bizim susmamız beklenemez. Suud`un mevcut tutumu Amerika ve İsrail`in gönlünü kazanma yolunda atılmış bir adımdır. Suud`un Hamas`ı terörizmle suçlaması bölgede hiçbir destek görmemiştir." dedi.

Birçok HAMAS yetkilisinin Katar`a yönelik baskıları önlemek için kendi istekleriyle Doha`yı terk ettiklerini aktaran Yusuf, Katar`ın talep etmesi halinde HAMAS`IN siyasi bürosunu başka bir Arap ülkesine taşıyabileceğini kaydetti.

HAMAS'ın İran'la olan ilişkilerine de değinen Yusuf, "Hamas ile İran arasındaki ilişkiler Suriye ve Irak`taki gelişmelere rağmen hiç kesilmedi. İlişkiler son 6 ayda daha da güçlendi. Bölgedeki yeni koalisyonlar HAMAS ile İran arasındaki ilişkilerin HAMAS`ın hedefleri doğrultusunda gelişmesini zorunlu kılmaktadır. Bazı Arap ülkelerinin İslam ümmetinin asıl meselesi olan 'Filistin Davasından' yüz çevirmeleri, İslamcı grupların İran gibi bölgenin güçlü ülkeleriyle yeni ittifaklar kurmasını zorunlu kılıyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir