• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Bitlis`te Dünya birincilerinden Kur`an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti Bitlislileri mest etti.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından organize edilen program, Bitlis Merkez Beşminare Camii`nde akşam namazından sonra başladı. Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışmasında Dünya birincisi olan hafızlar katıldı. Kur`an ziyafetini dinlemek isteyen 7`den 70`e çok sayıda Bitlisli iftardan sonra camiye akın etti. İki katlı camide yer kalmayınca bazı vatandaşlar dışarda dinledi.

Programda, 2014 Dünya Kur`an okuma birincisi Finlandiyalı Muhammed Nadhir Asgar, 2016 dünya Kur`an okuma birincisi Endonezyalı Harmoko ile Van Edremit`ten Türkiye birincisi ve Dünya beşincisi Muhammed Sizcan Bitlislilere Kur`an ziyafeti sundu.

Düzenlenen program hakkında açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Bitlis`e geldiği günden bu yana böyle bir etkinlik için sözünün olduğunu hatırlatarak, “Rabbim bu programı Ramazan`ın 14`üncü gecesinde nasip etti. Bugün Bitlisli kardeşlerimize Kur`an ziyafeti yapılacak. Halkımızın gerçekten yoğun bir teveccühü var. Allah, iştirak eden kardeşlerimize güç kuvvet versin.” dedi.

“Gelecek yıl da Kur`an ziyafetini Türkiye`nin bütün illerinde düzenleyeceğiz”

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret Gül ise Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunun düzenlediği Hafızlık ve Kur`an- Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlerle Türkiye`nin dört bir yanında Kur`an ziyafeti sunduklarını belirtti.

Gül, “Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunun düzenlemiş olduğu Uluslararası Hafızlık ve Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışmasının 5`incisini bu yıl İstanbul Fatih Camisi`nde düzenledik. Cumhurbaşkanının himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, dereceye girenlerin ödüllerini verdik. Bu yıl ve geçmiş yıllarda dereceye giren kardeşlerimizle birlikte Türkiye`mizin dört bir yanını gezerek, dünyanın dört bir yanında gelen Kur`an`ı güzel okuyan kardeşlerimizle Kur`an ziyafetini veriyoruz.” diye konuştu.

Gelecek yıl da Kur`an ziyafetini Türkiye`nin bütün illerinde düzenlemeye devam edeceklerini belirten Gül, Diyanetin, Kur`an-ı Kerim`in hem okunmasına hem de anlaşılmasına gayret etmekte olduğunu ifade etti. Programdan sonra vatandaşlar, gelen misafirlerle musafahalaşarak hatıra fotoğrafı çekerken, Kızılay Bitlis Şubesi ise programın ardından Kur`an ziyafetine katılan vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram etti. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir