• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
LYS`ye giren çocuklarına dua ederek destek oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) saat 10.00'da heyecanla başladı. Gaziantep'te üniversite adayları, 135 dakika sürecek LYS Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) için saatler öncesinden okulların önüne geldi.

Aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara gelen adaylar, bina girişlerinde üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı.

Saat 09.45 itibariyle kapılar kapatılırken, bu saatten sonra gelenler içeri alınmadı. Bazı adayların ise son anda binalara girebildikleri gözlendi.

Sınav saati başlayınca öğrenciler içeride, aileleri ise dışarıda ter döktü. Okul bahçesinde bekleyen velilerden kimisi dua ederken, kimisi de yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i okudu.

Çocuklarından çok kendilerinin heyecanlı olduğunu belirten aileler, çocuklarının sınavı kazanmasını temenni ettiler.

Oğlunun sınav heyecanına ortak olmak istediği için sınav yerine geldiğini belirten Muzaffer Kaya, "Vallahi güzel bir duygu ve biraz da heyecanımız var. Çocuğumuzun sınavdan çıkmasını bekliyoruz. Sonuç inşallah hayırlı olsun. Oğlum kendi imkânlarıyla hazırlandı. Dershaneye gidemedi. Geçen sene de girdi. İstediği bölüm gelmediği için bu yıl tekrar sınava girdi. Çocuğumdan umutluyum. İnşallah iyi bir sonuç bekliyorum." dedi.

Büyük bir heyecanla oğlunun sınavdan çıkmasını bekleyen ve sınava giren bütün adaylara başarılar dileyen Kazım Göçmen, şunları söyledi: "Mutluyuz, bütün öğrencilerimize başarılar dileriz. Allah zihin açıklığı versin. İnşallah Rabbim çocuklarımızın emeklerini zayi etmesin. Burada büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çocuğumuza elimizden geldiği kadar desteği sağladık. Dershaneye ve özel kursa gönderme imkânımız yoktu. Kendi imkânları ile hazırlandı. Oğlum sınıf öğretmenliği istiyor. İnşallah istediği bölümü kazanır. İnşallah iyi bir not bekliyoruz."

Sınava giren kızı için Yasin suresini okuduğunu dile getiren Perihan Atmaca, "Allah bütün çocukların yardımcısı olsun. Kızımın da kazanmasını istiyorum. Rabbim hepsine yardım etsin. Kısmetlerinde varsa kazanırlar. Kızım bu sınava hazırlık sürecinde sabahlara kadar, son günlerde ise sahura kadar hiç uyumayarak, hep derslerine çalıştı. İnşallah kazanır." ifadelerini kullandı.

Sınava katılan bütün öğrencilere başarılar dileyen Fatma Akar, "Kısmetimizde ne varsa Allah onu versin. Çocuğum bu sınavı kazanmak için çok çalıştı. Sahura kadar ders çalıştı. Elinden geleni yaptı. Allah çocukların emeklerini boşa vermesin." şeklinde konuştu.

Sınava yoğun bir şekilde çalışan oğlunun iyi bir sonuç alacağını umduğunu belirten Meryem Karadağ da "Allah'ım kolay geçirsin. Bütün öğrencilere başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun. Burada büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bütün çocuklar için dua ediyorum. İnşallah başarılı olurlar. Oğlum bütün boş günlerini ders çalışmakla geçirdi. Oğluma başarılar diliyorum. Hiçbir zaman zamanını boşa geçirmedi. Hep ders çalışarak sınava hazırlandı." dedi.

Sabırla çocuklarının sınavdan çıkmalarını beklediklerini dile getiren Mustafa Yavuz ile Perihan Akpınar ise şu ifadelerin kullandılar: "İnşallah iyi bir yere gelirler diye ümit ediyoruz. Umarız çok iyi bir sınav verirler. Çocuklarımızın iyi bir puan almalarını bekliyoruz. Biz de onlar kadar heyecanlıyız. Bütün çocuklara başarılar diliyoruz." (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir