• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Kur`an`ı hatmeden miniklere diplomaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de faaliyet yürüten Kalem der bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Kulübü`nde bir yıl boyunca eğitimlerini tamamlayarak Kur`an-ı Kerim`i hatmeden 4-6 yaş arası onlarca çocuğa düzenlenen yıl sonu merasimiyle diploma ve çeşitli hediyeler verildi.

Kalem der Yarım Elma Çocuk Kulübü tarafından Kur`an-ı Kerim`i öğretmek amacıyla başlatılan programda bu yıl onlarca kız ve erkek çocuk eğitim gördü.

Yıl boyunca süren eğitim programları kapsamında Kur`an-ı Kerim`i hatmeden minikler, düzenlenen yıl sonu merasimiyle hocaları tarafından diplomaları verildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sebahat Apuhan, Çocuk yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, ailelerin zaman ve enerjilerini çocuklarının gelişmesine, İslam`a, Kur`an`a ve topluma faydalı birer birey olması için çaba sarfetmeleri gerektiğini belirtti.

 “Allah`a yapılacak en güzel şükür ve hamd, salih evlatlar yetiştirmekle olacaktır”

Allah`a yapılacak en güzel şükür ve hamdin salih evlatlar yetiştirmekle olacağını belirten Apuhan, “Onun için çocuk sahibi olmak yetmez. Çocuğu İslam terbiyesi ile yetiştirmek gereklidir. Aksi takdirde mahşer gününde yakamıza ilk yapışacak olan belki de evlatlarımız olacak.” dedi.

Hz. Peygamber'in hayatında gençler gibi çocukların da çok önemli bir yere sahip olduklarını anımsatan Apuhan, “Peygamberimiz Medine`ye ilk hicret ettiğinde ellerinde defler, en güzel elbiselerini giymiş, efendimizi heyecanla karşılayan çocuklar vardı. Onları gören efendimiz, onların yanına yaklaşarak ‘Beni seviyor musunuz?` diye sordu. Onlar da: ‘Evet, ey Allah`ın elçisi, seni çok seviyoruz.` Efendimiz: ‘Andolsun, ben de sizi çok seviyorum.` dedi ve yaşadığı müddetçe bu sevgisini hiçbir zaman çocuklardan esirgemedi. Yeri geldiği zaman cemaatle namaz kılarken çocukların ağlama seslerini duyduğunda dayanamayıp, anneler çocuklarına gitsinler diye kısa kesti.” diye belirtti.

Ailelere önemli uyarılarda bulunan Apuhan, çocuklarınıza İslami eğitim verirken, üzerinde durulması gereken en önemli hususun namaz ve ahlaki konular olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlkokulda başörtüsü takan kızlarımızın çoğunun namaz konusunda ihmalkâr davrandıkları bir gerçektir. Oysaki ilk verilmesi gereken sona bırakılınca ileriki yaşlarda aynı şekilde namaz, en sona kalmaya devam etmekte. Hz. İbrahim`in ‘Rabbim beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle.` diye dua etmesi gibi. Efendimizin ‘Yedi yaşına gelince onlara namazı emredin,10 yaşında kılmıyorsa onları birazcık hırpalayın.` buyurması namazın gelecek nesiller ve İslam toplumunun inşası için ne denli önemli oluğunu gösteriyor ve bizlerin de bu noktada görünen kısma önem verip, görünmeyeni ihmal etiğimizde bir acı gerçek oluyor. Bunun için hem namaz ve hem de İslam ahlakı, İslami eğitimde önemle ve hassasiyetle üzerine durulması gereken meselelerin başında yer alması gerekir.” (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir