• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
LYS`ye girecek öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün saat 10.00`da başlayan Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS)`ye giren üniversite adayı öğrenciler duygularını anlattı.

LYS-4`te ( Sosyal Bilimler)  Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi alanlarda gerçekleştirilen sınavda öğrenciler 135 dakika süreyle toplam 90 soruyu yanıtlayacak. Elazığ`da sınava girecek öğrenciler duygu ve heyecanlarını İLKHA ile paylaştı.

Geçen yıl da LYS`ye girdiğini bundan dolayı fazla heyecanlı olmadığını ifade eden Burak Toyer (19), “Daha önce bir kere daha girmiştim bu sınava, tecrübeliyim yani. Heyecan var ama daha önce girdiğim için o kadar çok değil. Tam olarak hazırlık yapmadım. Yarım yamalak giriyorum. İnşallah olacak bir şeyler. YGS`de de heyecanım yoktu. ” diye konuştu.

Bu yıl ilk defa sınava giren Ercan Karadağ (18), “Fazla heyecanlı değilim. YGS`de daha heyecanlıydım ilk defa bir üniversite sınava giriyordum. Bunda fazla heyecanım yok. Sınav için gerekli çalışmayı yaptım. Üniversiteye girmek isteyen birinin sürekli çalışması lazım. Sosyal dersi de ezber isteyen bir ders olduğu için kolay unutuluyor. Çalıştığım için fazla beklenti yok. Ailem bu yıl olmazsa seneye olur diyor.” dedi.

Geçen yıl da sınava girdiğini ve hedefinin sınıf öğretmenliği olduğunu belirten Zeynep Tekindağ (18), “İkinci yılım, geçen yıl mezun oldum. Heyecanlı değilim. Ailem bana güveniyor, benden çok şey bekliyor. Onların istediği olmayınca da insan tabi ki de strese giriyor. Eylül ayından beri çalışıyorum. Elimden geleni yaptım. Biz hedef olarak hep en iyisini istiyoruz ama özellikle istediğim sınıf öğretmenliği.” dedi.

Çocuğuyla sınava gelen Osman Şengül, gerekli nasihati yaptığını kaydederek, “Ben de biraz heyecanlıyım, herkes de var biraz. Hayırlısı olsun. O kadar çok önemli değil. Hayırlıysa olsun, değilse olmasın. Her şeyi kendisine açıkladık, artık kendisi bilir. Biz okumadığımız için köyde çiftçilik yapıyoruz çocuğumuza her şeyi anlattık, nasihatte bulunduk. Her şeyin hayırlısı diyoruz.” şeklinde konuştu. (Ebubekir Yavuz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir