• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi "atom tatlısı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında artan aşırı sıcağa rağmen halka ve tulumba tatlı satışlarının arttığı Gaziantep`te iftar sofralarını süsleyen tatlılar, iftar saatine yakın tezgâhlarda satışa sunulan tatlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep`te uzun yılladır tatlıcılık yapan ve yaptığı tatlı çeşitleri ile kentin tanınan tatlı ustalarından olan Muhammed Arslan, halk tarafından halka tatlı olarak bilinen kelep tatlısını muzlu, kaymaklı ve Antep fıstıklı yaparak kelep tatlısının 7`den 70`e tüm Gazianteplilerden büyük bir talep gördüğünü söyledi.

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan atom tatlısına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Hamit Kusur, “Ramazan ayı dolayısıyla tatlı satışlarımız da arttı. Halkımız özellikle bizim kelep dediğimiz halkın ise halka tatlı dediği tatlıya yoğun bir ilgi gösteriyor. Halka tatlı genelde Antep`te tutulan bir tatlı çeşididir. Biz bu tatlıya farklı bir tat katmak için kaymaklı, muzlu ve fıstıklı yaptık. Bu tatlımızda halk tarafından çok yoğun bir ilgi gördü. Biz ilk yaptığımız günden beri halk yoğun ilgi gösterdi. Çünkü halk artık farklı bir tat istiyordu.” dedi.

Gaziantep`te 13 yıldır tatlıcılık yapan Ünal Dağdelen ise muz, kaymak ve Antep fıstıklı yaptıkları adını da "atom tatlısı" koydukları halk tatlının halk tarafından büyük bir beğeni topladığını belirtti.

Dağdelen, “Her gün iftarda tatlı çeşitlerimiz çıkıyor. Ramazan ayı dolayısıyla biraz yoğunluğumuz var. Ramazan ayından dolayı bayağı bir yoğun çalışıyoruz. Kelep tatlının üzerine muz, kaymak, fıstık yaptık. Gaziantep`te bunu ilk biz yaptık. Vatandaşların çoğu bu tatlımızı tercih ediyor. Ramazan'da satışlarımız tüm güzelliğiyle devam ediyor. Her hangi bir durgunluk yok. Sadece biraz yorgunluğumuz var. Kelep tatlısını sipariş üzerine yapıyoruz. İsteyen müşterilimizin isteği dileğinde muzlu, kaymaklı ve Antep fıstıklı yapıyoruz. Onun dışında da lokma, tulumba, halk ve diğer tatlı çeşitlerimiz var.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir