• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Uzmandan öğrencilere önemli tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Uzman Öğretmen Tarık Yılmaz, okulların tatile girmesiyle ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulundu.

Aile ve öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Yılmaz, tatil boyunca öğrencilerin günlerinin dolu dolu geçirmelerini, bol bol kitap okumalarını, Kur`an kurslarına gitmelerini ve Arapça eğitimi veren medreselere gitmelerini önerdiklerini belirtti.

Öğrencilerin Türkçe'nin yanı sıra ana dilleri olan Kürtçeyi, İngilizce ve Arapçayı da bilmelerini önemsediklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Hayırlısıyla bugün Kızıltepe`mizde 70 bin öğrenci Mardin'de 220 bin öğrencimiz karnelerini alarak bir yaz tatiline girmiş bulunuyorlar. Yaz tatili süresince bütün öğrencilerimize İnşallah bir dinlenme ve dolu dolu bir zaman geçirmeyi tavsiye ediyoruz. Bütün öğretmenlerimize de yaptıkları çalışmalardan dolayı emekleri için teşekkür ediyoruz onlara da hayırlı bir tatil diliyoruz. Bu yaz tatili döneminde öğrencilerimizin özellikle günlerini dolu dolu geçirmeleri için kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Mümkünse imkânı olan öğrencilerimiz yaz Kur'an kurslarına devam etsin İmam Hatip Okulu olmamız hasebiyle öğrencilerimize yaz döneminde Arapça eğitimi veren medreselere gitmelerini öneriyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin Türkçe'nin yanı sıra ana dilleri olan Kürtçeyi İngilizce ve Arapçayı da bilmelerini önemsiyoruz.”

“Din derslerini ilahiyat veya yetkin hocalarca verilmeli”  

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin önemli olduğundan dolayı geçiştirebilecek başka bir branş öğretmeni tarafından okutulmayacak kadar önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin ilahiyat mezunları veya din kültürü öğretmenliği alanında mezun olan yetkin hocalarımız tarafından verilmesi gerekmektedir. İmam Hatip okullarında da zaten ilahiyat mezunları ve din kültürü öğretmenleri mezunları bu derslere giriyorlar. Bu konuda bütün okul müdürlerinden ricamız, eğer kendilerinin okullarında kadrolu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri yoksa bu konuda bu dersi okutabilecek ilçe milli eğitim müdürlüklerimizden ve müftülüklerimizden yardım alıp yetkin hocalarla irtibata geçip bu hocalarımızın dersi vermeleri yönünde karar vermelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

“Çocuklarınızı İHL`lere gönderin”

Anne babaların çocuklarını imam hatip ortaokuluna göndermeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Kızıltepe`mizde özellikle şu an da yeni yeni açılmaya başlanan imam hatip ortaokullarına da anne babalarımızın dikkat edip çocuklarını oraya göndermelerini tavsiye ediyoruz. Kızıltepe ilçe merkezimizde şu anda bizim okulumuzda da imam hatip ortaokulu var merkezde her mahallede hemen hemen bir ortaokulumuz açıldı. Hem dini eğitim hem dünyevî eğitim dalında çocuklarımızın özellikle 4`üncü Sınıfı bitiren çocuklarımızın 5`ci sınıfa itibaren İmam Hatip okullarına göndermelerini tavsiye ediyoruz. Biz de kendi çocuklarımızı imam hatip okullarına gönderiyoruz. TEOG`da başarılı olan gençlerimiz var eğer İmam Hatip Liselerimizi tercih ederlerse hem müstakil Kız Anadolu Lisesi İmam Hatip okullarımız var hem de erkek imam hatip okullarımız var. TEOG'da başarılı olan öğrencilerimiz eğer bu okulları tercih ederlerse bunlara özel güzel sınıflar oluşturmakta ve inşallah diğer Anadolu liselerinden daha fazla hem fen Türkçe matematik derslerinin yanında diğer dini derslerimizde okutulmaktadır. Ailelerimize Bu konuda tavsiyede bulunuyoruz. Yaz tatilinin bütün Kızıltepe'deki ve Mardin'deki öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyoruz bütün öğretmen ve öğrencilerimize Hayırlı iftarlar hayırlı ve Ramazanlar diliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir