• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
BESYO için 260 kişilik öğrenci kontenjanı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) 3 bölümüne 2017-2018 akademik yılında ilk kez öğrenci alınacak.  YÖK tarafından öğrenci alımı onaylanan 3 bölüme 260 kişilik öğrenci kontenjanı verildi. 

Bünyesinde; ‘Antrenörlük Eğitimi`, ‘Spor Yöneticiliği Bölümü`, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği` bölümleri bulunan BESYO`nun 2017—2018 akademik yılında ‘Antrenörlük Eğitimi Bölümü`ne 50`si normal öğretim, 50`si ikinci öğretim olmak üzere 100 öğrenci, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü`ne 60 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü`ne 50`si normal öğretim, 50`si de ikinci öğretim olmak üzere 100 öğrenci alınacak. Böylece eğitime başladığı ilk yılında BESYO`nun üç bölümüne 260 öğrenci alınacak. 

BESYO`nun farklı bölümlerinden mezun olanlar farklı unvanlar alıyor ve iş hayatında farklı ve benzer alanlarda da çalışabiliyor. 

Spor Yöneticiliği Bölümü'nden mezun olanlar “Spor Yöneticisi” unvanı alıyor ve bu kişiler; üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk merkezleri, sporcu eğitim merkezleri ve belediyelerin spor yönetimi birimlerinde çalışabilecek.

Antrenörlük Bölümü`nden mezun olanlar “antrenör” unvan alıyor. Bu unvanı alan kişiler; üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, spor federasyonları, spor kulüpleri, fiziksel uygunluk merkezleri, sporcu eğitim merkezlerinin yanı sıra yetenek seçimi ve gelişimi merkezleri ve yerel yönetimlerde görev alabilecek.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü`nden mezun olanlar ise “Beden Eğitimi /Spor Öğretmeni” unvanı alıyorlar. Bu bölümden mezun olanlar ise üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı resmi ve özel okullarda çalışabildikleri gibi; halk eğitim merkezlerinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, spor federasyonlarında, spor kulüplerinde, fiziksel uygunluk merkezlerinde ve belediyelerde çalışabilecekleri belirtildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir