• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
"200 dönümlük nar bahçesi susuzluktan kurudu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 7 yıl önce Samsat`ta başlatılan "Hicaz Narı" Projesi kapsamında nar yetiştiriciliğine başlayan Samsat`ın Ovacık köyü sakinleri, ilk 3 yıldan sonra suyun kesildiğini, bu nedenle nar bahçelerinin kuruduğunu dile getirdiler.

İçme ve ihtiyaç suyu sıkıntısı da yaşan Ovacık köyü sakinleri su ihtiyaçlarını Samsat ve çevre köylerden tankerler aracılığıyla gideriyorlar.

2 Mart'ta Samsat`ta meydana gelen depremden etkilenen Ovacık köyü sakinleri, Ramazan ayının girmesi ve sıcak havaların da başlamasıyla beraber sıkıntı üzerine sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Yetkililere çağrıda bulunan köy sakinleri, biran önce sulama ve içme suyu sıkıntılarının giderilmesini istiyor.

Ovacık Köyü`nde çiftçilik yapan Abdulmecit Ertan, kendilerine yaşatılan mağduriyetleri dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Bundan yaklaşık 7 yıl önce devlet tarafından Hicaz Narı Projesi verildiğini aktaran Ertan, "Biz de 2010 yılında Hicaz narı yetiştirmeye başladık. 3 yıl boyunca sularımız düzgün bir şekilde aktı. Ama üçüncü yıldan sonra birliğin elektrik faturası yatırılmadığı gerekçesiyle sular kesildi. Ancak ben şundan eminim ki benim köyüm ve bütün ilçe dahil olmak üzere herkes kendi faturasını yatırdı. Elektriklerin kesilmesiyle beraber birlik başkanı da vefat etti ve sularımız kesildi." ifadelerini kullandı.

Kaymakamlığa ve Valiliğe müracaat ettiklerini, eylemler yaptıklarını ama herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Ertan, "Tekrardan birlik başkanı seçildi ve güneş panelleri yapıldı. Kanallar bozuk durumda narlarımız da kurumuş durumda. Bu narların yüzde 35 oranında devlete ödememiz gereken parayı da ödeyemediğimiz için de şu anda icralığız. Öyle tuhaf bir şey ki 7 yıl boyunca biz arazimizi işletmedik. Bu 7 yıl içerisinde de yaptığımız masrafın ötesinde devlet de bize şunu söylüyor: Yüzde 35`ini siz ödeyecektiniz. Şu an bizi icraya veriyor." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Samsat`ın üç tarafının Atatürk Barajı sularıyla çevrili olmasına rağmen içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Ertan, Samsat ve çevre köylerden tankerle içme ve ihtiyaç suyunu getirdiklerini söyledi. Ertan, "Oruç gelmiş deprem olmuş yazın ortasındayız içilecek suyumuz yok. Bizim köyde yaklaşık 34 tane sera var. Maalesef susuzluktan hepsi gitti, 200 dönüm nar bahçesi vardı maalesef hepsi kurudu, bin 780 dönüm arazimiz var hepsi sulu ama maalesef içecek suyumuz bile yok." diye belirtti. (Aydın Evren, Mehmet Eren – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir