• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Öğrencilere trafik eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında 3-17 yaş grubundaki 2 bin 500 öğrenciye trafik eğitmenleri tarafından trafik eğitimi verildi.

Milli Eğitim, İçişleri ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının iş birliğiyle 2013 yılının kasım ayından bu yana sürdürülen Çocuklar için Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi kapsamında her yıl eğitim ve öğretim dönemlerinde 3-17 yaş aralığındaki öğrencilere eğitim veriliyor.

Kızıltepe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Levent Sürücü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında 2 bin 500 öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

Sürücü, "Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında, Kızıltepe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğimizde görevli trafik dedektifleri proje eğitmeni polis memuru İbrahim Kar tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içerisinde 20 okulda çocuklar için trafik eğitimi verilerek, öğrencilerin trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanlarının bulunduğu 9 ana konuda eğitimler verilerek, bilinçlenmeleri sağlandı. Eğitimlerimizde proje tanıtım filmleri, slaytlar ve çeşitli çizgi filmler izletildi. Görsel ve işitsel ağırlıklı 3-17 yaş grubundaki tüm çocuklara hitap edilmeye çalışıldı. Proje kapsamında yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin eğlenerek öğrenmeleri sağlandı." dedi.

Projeyle çocukların trafik kurallarına daha fazla önem vermelerinin hedeflendiğini belirten Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya ise bu eğitimler vesilesiyle önlenen her trafik ihlalinin ölümlü ya da sakatlayıcı bir kazayı engellediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kızıltepe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğimizde görevli trafik dedektifleri proje eğitmeni polis memuru arkadaşlarımız tarafından 2013 yılında başlatılan proje kapsamında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içerisinde 20 okulda yaklaşık 2 bin 500 öğrencimiz bu trafik eğitimlerinden faydalandırıldı. Hedefimiz bu sayede trafik kazalarının engellenmesine yardımcı olmaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir