• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TEOG'da dereceye girenler karne gününde altınla ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne dağıtımı programında TEOG Sınavında dereceye giren öğrencilere karne verilip altın hediye edildi. 

Saat 11.00'de Hilvan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlen programa ilçe Kaymakamı Eyüp Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Şoförler Odası Başkanı Adem Sütpak, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Mehdi Turgut, her öğrencinin kendileri için bir hazine olduğunu, bunu değerlendirilmemesinin ise bir vebal olduğunu söyledi.

Turgut, “2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı olarak 754 öğretmen ve 13 bin 600 öğrencimizle eğitim ve öğretimi bitirmiş bulunmaktayız. Bizim eğitim anlayışımızda şu vardır; her insan bir değerdir bir hazinedir. Bu hazine ve değerleri keşfedip geliştirmekle yükümlüyüz. Aksi takdirde bu hazinenin toprak altında kalması bir vebaldir. Ülkenin, milletin insan kaynakları açısından da bir israftır. Biz bu amaçla yola çıktık, muhakkak muvaffakiyet Allah’tandır. Bu noktada güzel bir yere geldiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Eyüp Özdemir ise şunları söyledi: “Türkiye'deki birçok yerleşim alanı ve ilçeler hususunda fazla sayıda öğrenci barındırıyoruz. Tabii sadece sayılarla övünmek meseleyi bizim açımızdan halletmiyor. Hilvan da çocuklarımızın başarı seviyesini yükseltmek en büyük mesaimizin önemli bir parçası, kahir ekseriyetini bu teşkil ediyor. Bunu yanında imkânlarımız dâhilinde kahir ekseriyetini eğitime veriyoruz. 2017- 2018'de de başarı temposunu biraz daha artırarak bu başarı çıtasını biraz daha yükseğe çekmeye çalışacağız. Başarılı olan tüm öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz. Mutlu olduğumuz tek şey öğrencilerimizin merkezi sınavlarındaki başarısı değil. Şundan daha çok mutlu olacağız. Toplumun saygın bireyleri olmaları, düşünüp taşınan, sorgulayan bireyler olmalarından daha çok mutlu olacağız. Ayakları üzerinde durabilen, ailesi içerisinde bir güç olan toplum içerisinde saygın bir birey olan öğrencimizin olmasından daha çok mutlu olacağız.”

Programın sonunda TEOG'da dereceye giren Yeni Mahalle 75. Yıl Ortaokul öğrencisi Esmanur Demir’e yarım altın, ilçedeki diğer okullarda birinci olan 13 öğrenciye ise çeyrek altın hediye edildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir