• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Felç ve sakat köpeklere yürüteç yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de trafik kazası sonucu arka bacakları kesilen köpek, veterinerler tarafından tasarlanan özel tekerlekli yürüteçle yürütüldü.

Bir vatandaşın sokakta bulduğu köpek, bir hafta önce büyükşehir belediyesine bağlı hizmet veren Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.

Görevli veterinerin yaptığı kontrolde, köpeğin arka bacaklarının tamamen kesilmesi gerektiğine karar verilerek, ayakları yapılan operasyonla kesildi.

Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ tarafından yapılan tekerlekli yürüteç, rehabilitasyon merkezinde hem bacakları kesilen köpeğe hem başka bir felçli köpeğe takıldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Tam donanımlı hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz sakat ve felçli köpekler için de umut oldu. İlimizde sadece altyapı ve üstyapı değil, her yönüyle değişimi yaşatıyoruz. Bu bağlamda hayvan dostu çalışmalara da imza atıyoruz. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz Türkiye'nin birçok kentinde olmayan özelliklerle sokak hayvanları için mücadele etmektedir. Engelli köpekler ile ilgili yaptığımız çalışma da bu düşüncenin eseridir. Biri felçli biri de ağır bir trafik kazası geçirdiği için arka ayakları alınan bir köpek için personelimiz ürettiği fikirler ile örnek oldular. Oluşturulan iki yürüteç ile köpekler yürümeye başladı. Personelimize teşekkür ederiz." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir