• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Şırnak'ta karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 150 bin 417 öğrenci karne aldı.

Vakıfkent Mahallesi İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Ali İhsan Su, çocuklara karnelerini vererek, tatil konusunda tavsiyelerde bulundu.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Su, çocukların aileleriyle birlikte tatili en iyi şekilde geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Kent genelinde 150 bin 417 öğrencinin karne aldığını belirten Su, "Bu eğitim öğretim yılını çok güzel bir şekilde geçirdik ve büyük başarılar elde ettik. İl genelinde 18 öğrencimiz Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş sınavında ful yaparak, Türkiye birincileri arasına girdi. Sınavda bir yanlışı yapan 30 civarında öğrencimiz var. Bundan sonra ilimizde eğitim öğretim kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı daha çok başarılı kılmak için okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiasıyla birlikte gayretimiz devam edecek. Eğitim öğretim yılının tüm ailelerimize, tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin 2017-2018 yılı eğitiminde dinlenmiş, yeni sınıflarında hazır bir şekilde gelmelerini diliyorum." dedi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Evin Payan da katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir