• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Diyarbakır`da 438 bin 580 öğrenciye karne dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının bitmesiyle, Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yaz tatiline girdi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yenişehir 5 Nisan İlkokulu öğrencilerine karnelerini dağıttı. Vali Aksoy`a Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan`da eşlik etti.

Öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra basın açıklaması Yapan Vali Aksoy, Diyarbakır genelinde 438 bin 580 öğrenciye karne aldığını söyledi.

Aksoy, "Çocuklarımızın karnelerimizin kendilerine bugün okul yöneticileri tarafından verilmesini aileleriyle birlikte tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini özellikle bekliyoruz. Özellikle velilerimizden çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, bunun nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl daha sağlıklı bir planlama yapmalarını öneriyoruz. Çünkü, çocuklara karşı yapılacak olumsuz bir davranış, onların gelişmelerini olumsuz noktaya taşıyabilir. Bu bakımdan velilerimizin duyarlı bir şekilde hareket etmelerinde büyük önem vardır." dedi.

Çocukların tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, fırsat buldukça kitap okumalarını ve spor yapmalarını kendilerine tavsiye ettiğini belirten Aksoy, "Yeni eğitim öğretim yılında da milli eğitim teşkilatımız hazırlıklarını yaparak başlamak üzere çeşitli faaliyetlerini sürdürecektir. Karne alan bütün öğrencilerimize iyi tatiller ve başarıların devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.  

Çocuğunun karne almasını bekleyen Mehmet Yıldız, yaz tatilinde gidip gezeceklerini ve çocuğunun iyi bir not almasını beklediğini belirtti.

İbrahim Dinç, tatilde Adana ve Mersin`e gideceklerini belirterek, kitap okuyup ders çalışacağını ve büyünce de avukat olmak istediğini söyledi.

Zübeyir Kaçtaş ise "Takdir ve onur belgesi aldım. Tatilde evde test kitaplarım var, onları bitirmeyi, düşünüyorum. Ve kendime keyifli bir tatil geçirmeyi düşünüyorum. Yüzme kurslarına gidebilirim, Kur'an kursuna gideceğim." dedi.

Yaz tatilinde camiye ve Kur'an kursunda gideceğini söyleyen Muhammed Enes Çelik, " Başarı belgesi ve takdir aldım. Tatilde test kitaplarımı çözmeyi, cami ve Kur'an kursuna gitmeyi bir de Elâzığ`a Hazar Gölü'nde tatil yapacağım. Her gün farklı farklı kitap alıp okuyacağım. Gelecek sene için seçmeli olarak zekâ oyunları, matematik bir de İngilizce seçtim." şeklinde konuştu.

Ezel Aytaş ve Nida Aytaş, yaz tatilinde yüzme kursuna gideceklerini ve evde eğlenip tatillerini geçireceklerini söylediler. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir