• DOLAR 32.506
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2492.1
  • ...
FETÖ`den tutuklanan Bülent Arınç`ın damadı tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter tahliye edildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapan Ekrem Yeter, OHAL kapsamında yayımlanan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilmişti.

Yeter'in, FETÖ soruşturması kapsamında 5 Haziran'da gözaltına alınmasının ardından bir gazeteye açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Yeter, savunmasında ise kayınpederi Arınç'ı suçladığı ortaya çıkmıştı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ekrem Yeter, "Bir dönem üyesi olduğum Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanlığı'nı yaptım. Bu derneğin içerisinde Fetullah Gülen cemaatine yakın kişiler bulunmaktaydı. Bana başkanlık teklifi geldiğinde kayınpederim eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile konuştum. Bana böyle bir sivil toplum örgütünün başında bulunmamın faydalı olacağını söyledi. Ben de bu duygularla bu görevi kabul ettim. 10 yıl süreyle Bank Asya'da aktif hesabım mevcuttu. Yatırımlarını bu banka üzerinde değerlendiriyordum. 2014'ün Haziran ayında çocuğumu sünnet ettirdim. Buradan gelen paraları, 2015 yılı içerisinde Bank Asya'ya yatırdım. Evimde polisler tarafından ele geçirilen, CD ve kitapların yasak olduğunu kesinlikle bilmiyordum. Bu kitaplar Zaman Gazetesi'nin hediyesi olarak bana gönderilmiş olabilir. Aleyhimde beyanda bulunan Bayram Bozkurt isimli kişiyi hiç tanımıyorum. FETÖ'nün mahrem sınıfının abiliğini yaptığını kabul etmiyorum. FETÖ üyesi değilim. Suçsuzum." ifadelerine yer vermişti.

Ekrem Yeter'in avukatlarının tutukluğa itirazı, 2. Sulh Ceza Hakimliğince görüşüldü. Yeter, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir