• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Bitlis`te 91 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşayarak, yaz tatiline girdi.

Bitlis'te de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 91 bin öğrenci karne alarak, yaz tatiline başlamış oldu.

Merkez Zeydan Mahallesi'nde bulunan Muştakbaba İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Sınıfları tek tek dolaşan Vali Çınar, öğrencilerle sohbet ederek, karnelerini verdi. Tatilde öğrencilere bolca dinlenmelerini tavsiye eden Çınar, öğrenci ve öğretmenlere güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Çınar, kentte 91 bin öğrenci ve 6 bin 200 öğretmenin tatile girdiğini belirterek, "Bugün ilimizde 91 bin öğrencimize karne veriyoruz. 6 bin 200 öğretmenimiz, çocuklarımızın eğitim öğretiminde emek sarf ettiler. Çocuklarımız hem şehrimizin hem de ülkemizin insanlarının geleceği, onlara ne kadar değer verir, emek sarf eder ve hizmet edersek geleceğimiz de o kadar güzelleşir." dedi.

Eğitim için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini dile getiren Çınar, her şeyin her yıl daha kaliteli ve güzel olacağını ifade etti.

Program, öğrencilere karne dağıtımının ardından sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir