• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Mardin`de karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin il genelinde eğitim gören 220 öğrenci, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı. Karnelerini okuldan alan öğrenciler büyük heyecan yaşarken ailelerine karnelerini gösterme yarışına girdiler.

Karnesini alan 1. sınıf öğrencisi Zehra Taş, karnesinin iyi olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kızı ile birlikte okula gelen velilerden Abdulkadir Bahçıvancı, “Geldik çocuğumuzun karnesini aldık. Gayet başarılı bir karne aldık. Onların başarısı ile bizler de mutlu oluyoruz. Bir nevi karneyi biz aldık, aile reisi olarak. Çünkü onların başarısı bizim başarımızdır.  Çok mutluyuz.” dedi.

4`üncü sınıf öğrencisi Sümeyye Bahçıvancı ise şunları söyledi: “Karnem çok iyiydi, çok mutluyum. Arkadaşlarımdan, öğretmenlerimden ve okulumun ayrılacağım için biraz üzülüyorum ama takdir aldığım için mutluyum. Tatilde test çözeceğim, ders çalışacağım ve oyun oynayacağım.”

Öğrencilerden Abdülcelil Bozan da teşekkür belgesi aldığını ve az puanla takdir belgesini kaçırdığını belirtti.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrenci velilerine de çağrıda bulunarak öğrencilerin başarısızlıklarını bir sorun haline getirmeyip, bunun çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Sarı, “19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz.  Velilerimiz, tatil boyunca öğrencilerimizin faydalı zamanlar geçirebilmeleri için onlara yardımcı olmalıdırlar. Ben öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim.” diye konuştu.

Öte yandan İnkılap İlkokulu`na gelen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, aralarında kimsesiz çocukların da bulunduğu öğrencilerin karnelerini dağıtarak çeşitli hediyeler verdi.

Kötü karne yüzünden çocuklara tepki gösterilmemesi konusunda aileleri uyaran uzmanlar ise çocuğa karşı gösterilen tutum ve davranışların, çocuğun psikolojisini desteklemede ve ebeveyne karşı güveninin oluşmasında önemli bir etkisi olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, ayrıca, çocuğun tatilde arkadaşlarıyla ders ortamından uzak, eğlenceli zaman geçirmesi onun motivasyonunun artması için çok önemli olduğunu belirtiyor.   (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir