• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
`Mustazaflar Cemiyeti`nden Aytaç Baran mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı sosyal çalışmalarla, özellikle düşkünler tarafından sevilen ve çevresi tarafından da takdir edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin ikinci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Baran'ın genç nesil için yeni bir çığır açtığına vurgu yaptı.

9 Haziran 2015 tarihinde, İslami hizmetlerde, sosyal çalışmalarda bulunduğu derneğinden evine doğru giderken PKK tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehid olan Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, sevenleri tarafından yâd ediliyor.

Aytaç Baran'ın şehadetinin ikinci yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, "Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin! Bilakis onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz." Bakara Sûresinin 154'üncü ayetini hatırlatarak, ömrünü İslam'a ve Müslüman halkın istikbaline adayan Baran'ı rahmetle andı.

"Aytaç Baran erdemli ve faziletli olmanın yol işaretlerini söylem ve pratiğiyle yansıtmıştır"

Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Çocukluğundan şehadetine kadarki ömrü boyunca Kur'an'a hizmetkâr olmuş, içerisinde yaşadığı toplumun, özellikle de gençliğin ıslahı ve ihyası için çaba göstermiş Aytaç Baran kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Şehid Aytaç, kendinden sonra özellikle gençliğe çok büyük bir miras bırakmıştır. İslam ahlakını çok güzel bir şekilde çevresine yansıtmış, İslam davetçisinin nasıl bir karaktere sahip olması gerektiğini ameliyle göstermiş, erdemli ve faziletli olmanın yol işaretlerini söylem ve pratiğiyle yansıtmıştır. Bizlere düşen ise onun mirasını hakkıyla sahiplenmektir."

"Kendi özüyle hayatta kalabilme mücadelesi veren bu halk, dün olduğu gibi bugün de bedeller ödemektedir"

Mustazaf Kürt halkının kendi özüyle, inancıyla hayatta kalabilme, varlığını sürdürebilme mücadelesi verirken bedeller ödediğinin hatırlatıldığı mesajda, "Kürdistan'ın acıyla yoğrulmuş coğrafyası, kederli mustazaf halkı, tarihin her evresinde farklı vahşetlere, katliamlara tanıklık etmiştir. Hiç şüphesiz son 30 yılda yaşananlar, benzerine pek az rastlanan kanlı bir süreç olmuştur. Bir taraftan devlet içerisindeki kirli oluşumlar eliyle diğer taraftan PKK'nin baskı ve saldırılarıyla yıllar yılı gözyaşlarına gark olan Müslüman Kürt halkı, inancından ve geleneklerinden taviz vermeden tüm zulümlere ve zalimin her çeşidine karşı direnmeye devam etmektedir. Kendi özüyle hayatta kalabilme, varlığını sürdürebilme mücadelesi veren bu halk, dün olduğu gibi bugün de bedeller ödemektedir." denildi.    

"Allah için yaşayıp Allah için ölenler gönüllerin en mümtaz yerinde yaşamaktadırlar"

Allah için yaşayıp, Allah için ölenlerin gönüllerde yaşadığının vurgulandığı mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

"Dün Şeyh Zekiler, Molla Gıyasettinler, Abdulselamlar canlarını Allah için feda ederken, bugün onların iyilik mirasını devralan Yasinler, Hasanlar, Hüseyinler, Riyadlar, Cumaliler, Turanlar ve Aytaçlar, zalimlerin; insanlıktan nasiplenmemiş barbarların hedefi olmaktalar. Kimisi daha çocuk yaşta, kimisi de gençliğinin baharında ihanet kusan kurşunların hedefi oldular. Allah için yaşayıp, Allah için ölenler bugün toprağın kollarında değil, gönüllerin en mümtaz yerinde yaşamaktadırlar. Bu münasebetle Aytaç Baran kardeşimizi şehadetinin sene-i devriyesinde tekrar rahmetle anıyoruz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir