• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Batman`da ihtiyaç sahibi yüzlerce aile giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Sosyal Market`te, Ramazan Bayramı öncesi dar gelirli ailelere giyim yardımı yapıldı.

Şafak Mahallesi Ahmet Arif Bulvarı'nda dar gelirli ailelerin yararlanacağı Sosyal Market`e muhtaç aileler Batman Valiliği görevlileri tarafından evden alıp giydirildikten sonra eve bırakılıyor.

Mayıs ayında açılışı yapılan Sosyal Market`in bugüne kadar yaklaşık 170 bin TL değerinde 221 aile bin 62 kişinin giydirdiği belirtildi.  

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, “Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak Sosyal Market`imiz bir aydan beri hizmete açılmıştır. Sosyal Market kapsamında bağışçılarımızdan alınan giyim malzemeleri ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Vakfa bağlı olan uzmanlarımız tarafından evlerde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız tespit ediliyor. Tespit ettiğimiz bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı randevulu bir şekilde gidip evden alıyoruz. Sosyal Market`imize getiriyoruz. Ücretsiz bir şekilde istedikleri ve ihtiyaçları olan giyim ürünleri almaktadırlar. Elbiselerini aldıktan sonra onları eve tekrar bırakıyoruz.” dedi.

Sosyal Market`in mayıs ayında açıldığını belirten Aslan, son olarak şunları söyledi: “Şimdiye kadar 221 ailemizi giydirdik. O da bin 62 kişiye tekabül ediyor. 169 bin TL civarında yardım yapmışız. Özellikle Ramazan Bayramı öncesi ailelerimizin giyim ihtiyaçlarını karşılama yönünde önemli çalışmalar yapmaktayız. Sabah erken saatlerde başlıyoruz, akşam geç saatlere kadar Ramazanda herkesi giydirmeye çalışacağız. Çalışmalarımız yıl boyu devam edecek.” (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir