• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hedefleri Katar`ı da Mısır gibi istila etmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bismil İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut,  "Katar,  İsrail'e karşı durduğu, Sisi'nin darbesine karşı durduğu için düşman gözüyle bakılıyor. Hedefleri, Katar'ı da Mısır gibi istila etmektir. Sonra hedef Türkiye'dir, İran'dır, diğer İslam ülkeleridir." dedi.

HÜDA PAR Bismil İlçe Teşkilatı tarafından yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programı düzenlendi.

Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, HÜDA PAR GİK Üyesi Abdussamed Yalçın, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, AK Parti ilçe teşkilatı yetkilileri, Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile birçok vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut bir konuşma yaptı.

Ramazan ayının Müslümanların vahdetine ve huzura vesile olması temennisinde bulunan Turgut, Suudi Arabistan'ın ABD'yle yapmış olduğu milyar dolarlık silah anlaşmasına ve Katar krizine değindi.

"Kardeşlerimiz gâvurların mermisiyle Ramazanlarını geçiriyorlar"

Turgut, "Merhabayla Ramazan ayına başladık. Bir kaç gün sonra elveda diyeceğiz bu mübarek aya. Şimdi biz iftarımızı açacağız, ama bazı yerlerde kardeşlerimiz iftarlarını belki gâvurların mermisiyle, bombasıyla yıkılan evleriyle, çocuk ve kadınların öldürülmesiyle Ramazanlarını geçiriyorlar. Suriye, Irak, Bangladeş, Mısır'ın durumu yetmemiş gibi şimdi Amerika, İngiltere, Fransa, İsrail 2 bin kilometre gelip memleketimize, kendi silahlarını bize satacaklar. Sonra o silahlarla kardeşlerimizi bizim elimizle onları öldürtecekler!  Kaç gün önce bazı İslam ülkelerine milyarlarca dolarla silah verdiler.  Şimdi görüyoruz ki o milyon dolarla alınan o silahlar mazlum halkın,  mazlum Müslümanların kafasında patlayacak!" dedi.

"Hedefleri, Katar'ı da Mısır gibi istila etmektir"

Katar'ın, Siyonist İsrail'e ve Sisi darbesine karşı olduğu için hedefte olduğuna dikkat çeken Turgut, konuşmasına şöyle devam etti:

"670 yılında 6 Arap ülkesi İsrail karşısında maalesef mağlup oldular.  Bu gün bakıyoruz ki Antep, Adana, Mersin gibi şehirler kadar 2 milyon nüfusu olan Katar,  İsrail'e karşı durduğu, Sisi'nin darbesine karşı durduğu için düşman gözüyle bakılıyor. Hedefleri, Katar'ı da Mısır gibi istila etmektir. Sonra hedef Türkiye'dir, İran'dır, diğer İslam ülkeleridir. Bugün bu ülkeler bize zulüm, haksızlık ve hakaret yapabiliyorsa sebebi, birlik ve beraberlik bağımızın ayrılmış olmasındandır. Bundan dolayı bizler aklımızı başımıza getirelim. Mukaddesatlarımıza geri dönelim. İslam kardeşliği için birbirimizin elini tutmalıyız, birbirimizi sevmeliyiz, tek ve kardeş olmalıyız. Ne zaman ki, biz bunu yaparsak buna inanın ki mazlum, fakir gariban halkın ve husulsen Müslümanların kurtuluşu olacak." dedi.

Turgut, konuşmasını yaptığı duayla bitirdi. (Hasan Gündüz- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir