• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Hafızların Kur`an Kerim tilaveti mest etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de İl Müftülüğü tarafından merkez Ulu Camii'de gerçekleştirilen Kur`an ziyafeti programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Ulu Camii'de gerçekleşen programda, Dünya Kur`an Okuma birincisi Endonezyalı Harmoko, Finlandiyalı Muhammed Nadhir Asgar ile Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Van Edremit`ten Muhammed Sizcan Bingöllülere Kur`an ziyafeti sundu.

Programa katılan halk, okunan Kur`an-ı Kerim`e dikkatle dinlediği görüldü.

Türkiye`de bu yıl Uluslararası ‘Kur`an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması`nın 5`incisi gerçekleştirildiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi başkanı Bünyamin Albayrak, "İslam ülkelerinden 120 civarında yarışmacı katıldı. Bu Müslüman ülkelerden hafız kardeşlerimizle beraber İstanbul Fatih Camisinde gerçekleşti. Daha sonra ödül töreni de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Cumhurbaşkanı külliyesinde yapıldı. Burada birinci olan finale giren bütün kardeşlerimiz memleketimizin il, ilçe ve beldelerini geziyorlar. Elhamdülillah Kur'an ayı olan Ramazan ayında Kur`an ziyafeti ile beraber mümin gönülleri buluşturuyorlar." dedi.

Gerçekleşen Kur`an ziyareti hakkında konuşan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, bugün Bingöl'ün rahmet, mağfiret, bereket ve Kur`an ayı Ramazan-ı Şerif'te farklı bir ziyafet sofrasına sahne olduğunu söyledi.

Müftü Can, "Bugün malumunuz olduğu üzere Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği ülkemizin tüm illerinde gerçekleşen Kur`an ziyafetlerinin Bingöl ayağını düzenlemiş olduk. Hakikaten merkez Ulu Camii'de muazzam bir cemaat vardı.  Okuyucularımız harikaydılar; gerçekten bizleri mest ettiler. Bingöl`e Kur`an ziyafetini vermeye gelen tüm kardeşlerimize ve bir başka irşad vesilesi ile aramızda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Başkanı Bünyamin Albayrak Hocama ve şüphesiz en büyük teşekkürü Bingöl halkına yapmam lazım. Gerçekten Bingöl halkının bir Kur`an hayranı ve Kur`an aşığı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıktı.  Rabbim bu dünyada da ahirette de Kur`an gölgesinden ve atmosferinden ayırmasın. Ramazan ayında yapılması gereken bu tür etkinliklerdir. Çok harika oldu. Katkılarınızdan dolayı sizleride tebrik ediyorum."  şeklinde konuştu.

Kur`an ziyafeti, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir