• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`a akıllı bilet uygulaması geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyeleri ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, Van Büyükşehir Belediyesi`ne 5 adet körüklü otobüs, bir adet basınç aracı ve bir adet itfaiye aracı hibe edildi.

Büyükşehir Belediyesi araç istasyonunda yapılan teslim töreninde 5 adet körüklü otobüs, itfaiye ve kanal açma aracının tanıtım programına katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, yakın zamanda akıllı bilet uygulamasına geçileceğini söyledi.

Teslim töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan,  "Hibe edilen otobüsleri kentimizde yoğunluğun en fazla olduğu yerlere verdik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını en aza indirebileceğimiz hatları kullandık. Bunların değeri bizler için büyük. Onların Van'daki kardeşlerine bu hizmeti sundukları için belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyelerin en önemli hizmetlerden biri ulaşım hizmetlidir"

Yakın zaman içerisinde akbil sistemine geçileceğine vurgu yapan Taşyapan, "Yakın bir zamanda da otobüslerde akıllı bilet uygulamasına geçerek hem daha hızlı hem de daha modern bir sistemi uygulamaya başlayacağız. Böylelikle vatandaşlarımız daha hızlı bir şekilde otobüslerden faydalanabilir. Kentimiz ayrıca itfaiye hizmetlerinde araç bakımından iyi bir seviyede değiliz. Aynı zamanda şehrimizde çok yüksek katlı binalar var. Bu binalarda herhangi bir yangın olduğu zaman buraya ulaşacak merdivenlerimizin çok yetersiz olduğunu gördüm. Bunu Ankara ziyaretimizde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye bildirdim. Bakanımız da Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini arayarak bir talimat verdi. Bu şekilde itfaiye aracımızı hibe olarak ilimize aldık. İtfaiyeleri güçlendirmek zorundayız. Çünkü her türlü sıkıntıya hazır olmamız gerekir." dedi.

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Yalçın da hibe edilen araçların belediye hizmetleri açısından önemli olduğunu belirterek, "Çok çalışıp memleketimizi daha iyi yerlere getirmek zorundayız. İnsanlar sabah evinden çıktıktan sonra ilk olarak ulaşım hizmetlerini kullanıyor. Bunu konforlu hale getirmek bizlerin görevidir." şeklinde konuştu.

Vanlıların ilk kez körüklü toplu taşıma araçları ile tanıştığını söyleyen Yalçın, şunları kaydetti: "Ulaşım hizmetlerinde yeni katılan araçlarımızda araç sayımız 90'a ulaştı. İstanbul Belediyesi bize 150 yolcu kapasiteli 3 adet körüklü otobüs armağan etti. Aynı zamanda kardeş belediyemiz Konya Büyükşehir Belediyesi de 2 adet 150 yolcu kapasiteli körüklü otobüs ve kanal açma aracı hediye etti. Kanal tıkanmaları şehrimizde anında giderilmesi gereken bir hizmettir. Türkiye Belediyeler Birliği de 25 metre merdiven yüksekliği olan itfaiye aracı hibe edilmiştir. Bu araçlarım bizlere çok faydası olacaktır." (Yılmaz Sönmez-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir